Την 14η Μαΐου 2023 η Αλεξανδρούπολη εορτάζει την 103η επέτειο από την απελευθέρωσή της , από τον ελληνικό στρατό  και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό της Ελλάδας.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως όπου τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργεία και στη συνέχειας πανηγυρική Δοξολογία.

Για τα «Ελευθέρια» έχουν προσκληθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο και συμμετείχαν στις εκκλησιαστικές τελετές τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτες: Ζιχνών & Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κα Αλεξάνδρα Σδούκου. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων.

Στη Λεωφόρο Βασιλέως Αλέξανδρου (παραλιακή) πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών-σπουδαστών, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων, του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής

Στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχε και Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και τροχοφόρα οχήματα (M1117, HUMMER, VBL, ΠΕΠ RM-70)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία 600 τ.μ.
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Φλώρος (Αρχηγός ΓΕΕΘΑ): Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά εδώ στον ΕΒΡΟ, που δεν θα πέσει ποτέ εις τον αιώνα τον άπαντα.