Αλεξιάδης: Θα κάνουμε ελέγχους αλά γερμανικά, ακόμα και μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα

Δημοσιεύτηκε στις: at 05:08
478 0

Θυμάστε που ξημερώματα μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση, για να κάνουν ελέγχους; Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα» είπε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, για να επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής

Αιφνιδιαστικούς φορολογικούς ελέγχους ακόμα και τα… μαύρα μεσάνυχτα προανήγγελλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για θέματα φορολογίας, Τρύφων Αλεξιάδης , υποστηρίζοντας ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί θα λειτουργούν στα πρότυπα των γερμανικών.

«Πρότυπό μας ο τρόπος ελέγχων στη Γερμανία. Θυμάστε που ξημερώματα μπήκαν σε μεγάλη επιχείρηση, για να κάνουν ελέγχους; Τέτοιες σκηνές θα έχουμε στην Ελλάδα» είπε, για να επισημάνει ότι στόχος του υπουργείου είναι η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Ειδική αναφορά έκανε και στο περιστατικό που συνέβη χθες στη Φλώρινα με τον προπηλακισμό εφοριακών, λέγοντας ότι «δεν θα ανεχθούμε αυτές τις λογικές», ενώ υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν 40.000 ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο, όταν το 2013 ήταν περίπου 7.000.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι από τους 2.062 μεγαλοκαταθέτες, μόλις οι 186 έχουν ελεγχθεί, ενώ ο έλεγχος άλλων 481 βρίσκεται σε εξέλιξη. Προειδοποίησε ότι τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται στο τέλος του χρόνου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αναστείλει την παραγραφή.

Παράλληλα, είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με πλαστικό χρήμα, εξηγώντας όμως πώς θα πρέπει να δοθούν «φορολογικά κίνητρα».

Ακόμη, εξήγγειλε στοχευμένους ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις, ΜΜΕ κ.ά εντός των επόμενων πέντε μηνών.

Τέλος, είπε ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους διατηρούν αδήλωτους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό να τους αποκαλύψουν με νομοσχέδιο που θα τους νομιμοποιεί.

Σχετικά άρθρα

Μαρια Γκουγκουσκιδου: “Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Ορεστιάδας μόνιμα σταθμευμένα έξω από σπίτια και εξοχικά αντιδημάρχων και ευνοούμενων υπαλλήλων”

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Απριλίου 2018 0
Μαρια Γκουγκουσκιδου – Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω: Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Ορεστιάδας μόνιμα σταθμευμένα έξω από σπίτια και…

Νέα τμήμα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης: Εθελοντική   Αιμοδοσία- Ομφάλιο   Αίμα  – Μυελό   Οστών- Δωρεά  Οργάνων  –   Αιμοπετάλια

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιανουαρίου 2018 0
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  πρόκειται να λειτουργήσει κατά την επόμενη περίοδο (έτος 2018) το παρακάτω πρόγραμμα…