Την αισιοδοξία του για την αποδοχή παράτασης του προγράμματος ΕΣΠΑ στην αυτοδιοίκηση, εξέφρασε από τα Χανιά στη διάρκεια συνάντησής του με τους Δήμαρχους του Νομού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

«Βασική μας αντίληψη είναι ότι το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, 2014- 2020 αλλά και μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού των 35 δις που καταφέραμε με την συμφωνία, να κατευθύνει σε μικρά και μεσαία έργα, ξεφεύγοντας από μια αντίληψη μεγάλων, παραγωγικών project, αμφίβολης αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας για την τοπική κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να πατάξει άνομες εγχώριες επιχειρηματικές δεσμεύσεις γύρω από «έργα μεγάλα που πίσω τους έκρυβαν την διαπλοκή μεγάλων συμφερόντων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να συμπληρώσει:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας αν οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κεντρική διοίκηση, απαλλαγμένη από μικροκομματικές αντιλήψεις και πελατειακές σχέσεις. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση με σχέδιο, με αποφασιστικότητα και με πείσμα. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση γιατί πλέον έχουμε απόλυτη επίγνωση των δεδομένων μπροστά μας και ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να κατανείμουμε τους υπάρχοντες πόρους εκεί που υπάρχει ανάγκη. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η τοπική αυτοδιοίκηση θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Γνωρίζω ότι στον τόπο σας υπάρχουν πολλά έργα τα οποία σκοντάφτουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, στην έλλειψη πόρων και απορροφητικότητας από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά και στην αδυναμία συνεννόησης με την κεντρική εξουσία. Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν αν οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση».http://www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο«Βροχή» οι συλλήψεις στην Αλεξανδρούπολη για ναρκωτικά – Χειροπέδες σε 26 άτομα
Επόμενο άρθροΖώης: Δεν υπήρχε εθνική πολιτική για το μεταναστευτικό