Αμερικανικά άρματα M1A2 ABRAMS το Σεπτέμβριο στη Θράκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Αυγούστου 2020
72 0

Ένα από τα πλέον διάσημα άρματα στον κόσμο, το αμερικανικό M1A2 ABRAMS αναμένεται να βρίσκεται τον Σεπτέμβριο στην Θράκη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό Αρμάτων 2020 (tank Challenge 2020) που διοργανώνει το Δ’ ΣΣ.

Τα αμερικανικά πληρώματα των M1A2 ABRAMS θα συναγωνιστούν τους Έλληνες μαυροσκούφηδες. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος LEO2HEL της 23ης και της 25ης Ταξιαρχίας, LEO2A4 της 21ης Ταξιαρχίας και της 12ης Μεραχίας.

Ελλάδα και ΗΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν κατά πόσο μπορούν LEO2HEL και M1A2 ABRAMS να συνεργαστούν με την απαιτούμενη δυναμική και τις δυνατότητες στην Θράκη και το Δ’ ΣΣ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του Armyvoice.gr οι διαγωνισμός θα γίνει από 14 έως 18 Σεπτεμβρίου στο  πεδίο Βολής στο Πετροχώρι Ξάνθης και αναμένεται η αμερικανική παρουσία να ανεβάσει το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Πάντως η παρουσία αμερικανικών αρμάτων για πρώτη φορά στην Θράκη, δεν μπορεί σίγουρα να παραβλεφθεί. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πλέον πληθαίνουν οι δεσμοί της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και στον στρατιωτικό τομέα, είναι το γεγονός ότι η αμερικανική παρουσία στην Θράκη έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο έντονη.

Πέραν της Αλεξανδρούπολης στην οποία δραστηριοποιούνται πλέον οι ΗΠΑ έντονα έχοντας διασφαλίσει την παρουσία τους τόσο την εμπορική αλλά κυρίως την στρατιωτική, οι ΗΠΑ έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Θράκη και για το λιμάνι της Καβάλας.

Και μπορεί τα αμερικανικά M1A2 ABRAMS να έρχονται τώρα για τον διαγωνισμό, ωστόσο δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι ήδη από πέρυσι έχει τεθεί θέμα παραχώρησης στην Ελλάδα 400 ABRAMS αλλά και αίτημα της ηγεσίας του ΓΕΣ για παραχώρηση Μ2 Bradley.

πηγη www.armyvoice.gr

Σχετικά άρθρα

Διαδικτυακή συζήτηση μαζί με  μαθητές και εκπαιδευτικούς  του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2020 0
Χθες με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε με μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων…

Με λαμπρότητα η Λιτάνευση της Παναγίας Ελευθερωτρίας στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Μαΐου 2017 0
Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος  του…

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας , στη Μάκρη

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2019 0
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τίμησε τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στον…