Αναγνώριση του φυσικού πόρου «Λουτρών Τραϊανούπολης» ως ιαματικού

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:20
481 0

Μετά από τις άοκνες και επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και του Προέδρου της ΤΙΕΔΑ, κ. Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2013, επιτεύχθηκε η επίσημη αναγνώριση του φυσικού πόρου «Λουτρών Τραϊανούπολης» ως ιαματικού με την έκδοση του υπ. αριθμ. ΦΕΚ 1148/τ.Β΄/22.04.2016.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 6468/22.04.2016 “αναγνωρίζεται ως ιαματικός ο φυσικός πόρος «Λουτρών Τραϊανούπολης» που βρίσκεται στον οικισμό Λουτρών, περιοχή εμφάνισης Τραϊανούπολη, στη Δ.Ε. Τραϊανούπολης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην Π.Ε. Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με συντεταγμένες σημείου φυσικής ανάβλυσης Ι.Φ.Π.: Χ=671230, Υ=4525607, Ζ=15,00 (ΕΓΣΑ 87).

Ο φυσικός πόρος «Λουτρών Τραϊανούπολης» έχει θερμοκρασία 51ο C, ηλεκτρική αγωγιμότητα 13000 μS/cm, ενεργό οξύτητα (pH) 8,2. Η παροχή σε κυβικά μέτρα ανά ώρα: 4,0. Ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως  υπέρθερμο, μεταλλικό, χλωριονατριούχο, ασβεστούχο, καλιούχο, λιθιούχο, στροντιούχο, βοριούχο, ασθενώς ραδιενεργό, μετρίως υδροθειούχο ιαματικό νερό. Μέσω της λουτροθεραπείας ενδείκνυται για παθήσεις μυοσκελετικού, νευρικού συστήματος, δερματικά νοσήματα ενώ αντενδείκνυται για καρδιαγγειακές, αναπνευστικές και αγγειακές εγκεφαλικές διαταραχές”.

Είναι γεγονός, ότι η αναγνώριση του φυσικού πόρου «Λουτρών Τραϊανούπολης» ως ιαματικού δικαιώνει τις μακρόχρονες και συστηματικές ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής, κύριο μέλημα της οποίας είναι η ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση κάθε σημείου που εντάσσεται στα όρια της επικράτειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης με στόχο την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την ανάπτυξη της περιοχής.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Οι παράνομοι τουρκικοί αεροψεκασμοί στους ορυζώνες τους πλησίον της συνοριογραμμής απειλούν την δημόσια υγεία μας καθώς & τις καλλιέργειες μας!! Αυτοψία Δημοσχάκη στο Πέταλο Πέπλου Ν. Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουνίου 2021 0
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΥΖΏΝΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ & ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!…

Γιώργος Παύλος (καθηγητής ΔΠΘ): “H Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική και ισοδυναμεί με παράδοση του ελληνικού εδάφους, της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού”

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιανουαρίου 2019 0
«Δεν αυτοκτονεί ο ελληνικός λαός, η βουλή πρέπει να τον σεβαστεί» ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις από το συλλαλητήριο για τη…