Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” του υποψήφιου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Μυτιληνού, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:28
758 0

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε τις διεκδικήσεις των γυναικών. Είναι επέτειος Αγώνων των γυναικών.

Η ημέρα αυτή μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο από τους αγώνες των γυναικών.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με μακρά πορεία αγώνων των γυναικών για την κατάκτηση ψήφου της γυναίκας, αλλά και την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ταιριάζει στη γυναίκα.

Εκτός από πολεοδομικά θέματα, θέματα σχεδιασμού και διοίκησης των δήμων, οι γυναίκες έρχονται σε άμεση επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, κοινωνικά θέματα που ζητούν πρακτικότητα, και μπορούν να συμβάλουν στην επίλυση προβλημάτων, στη διαμόρφωση πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων.

Τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κοντά στην ιδιοσυγκρασία, τα οράματα και τις οργανωτικές δυνατότητες της γυναίκας, στην ενίσχυση των δομών κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.

Σήμερα έχουμε ικανότατες καταρτισμένες και με προσόντα γυναίκες σε όλα τα θέματα των αρμοδιοτήτων των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο αριθμός των υποψηφίων γυναικών με την ποσόστωση του 40% δεν είναι προσφορά στις γυναίκες. Οι γυναίκες διεκδικούν επί ίσοις όροις τη συμμετοχή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο αριθμός των γυναικών που θα εκλεγούν θα πρέπει να είναι σημαντικός.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τις γυναίκες.

Η κρίση των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι οι δομές στους Δήμους που υποστηρίζονται από γυναίκες έχουν σπουδαία αποτελέσματα.

Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση
Βαγγέλης Μυτιληνός

Σχετικά άρθρα

Ο Εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος – Πιστός άχρι θανάτου (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Σεπτεμβρίου 2018 0
Ο Εθνοϊερομάρτυς Σμύρνης Χρυσόστομος – Πιστός άχρι θανάτου Το χριστομίμητο φρικτό μαρτύριο του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου (+1922) Ως…