Ανακοίνωση της Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. για τις εκλογές στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:27
487 0

 H Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της συμμετοχής και έκφρασης των πολιτών.  Έτσι οι επερχόμενες εκλογές  µας δίνουν τη δυνατότητα για συγκροτημένη πολιτική και αυτοδιοικητική παρουσία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης µε υποψήφιους, Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους,  καταξιωμένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που θα εκπέμπουν μήνυμα πολιτικής ευθύνης, αυτοδιοικητικής κουλτούρας, και θα προτείνουν στην κοινωνία Δημοτικό Πρόγραμμα με ένα Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα συμβάλλει στην Τοπική Ανάπτυξη και στην παραγωγή πλούτου, θα αυξήσει το εισόδημα και τις θέσεις εργασίας,  θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα στηρίζει τους πολίτες στην καθημερινότητά τους..

            Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να επιδιώκουμε ευρύτερες συμπαρατάξεις και συμμαχίες, πολιτικών φορέων και προσώπων, στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που θα αποτυπώνει μια δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης και της περιφέρειας.  

             Ένας σύγχρονος και δημοκρατικά διοικούμενος Δήμος δεν είναι υπόθεση ενός μόνο ατόμου, έστω και χαρισματικού, αλλά μιας επιτελικής ομάδας εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που μαζί με τον Δήμαρχο θα Διοικούν και θα Συντονίζουν τις εργασίες του Δήμου, με σαφή διάκριση των ρόλων της Πολιτικής Ηγεσίας και της Διοικητικής Δομής του Δήμου. Πρέπει επίσης  να επισημάνουμε το γεγονός ότι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο είναι κρίσιμο διότι θα διαχειρισθεί το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

             Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιμείνουμε με ευθύνη στην πραγμάτωση αυτής της συμπαράταξης, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του Δήμου και των επόμενων γενιών.    

             Ελπίζουμε και ευχόμαστε  όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων  και να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

Ζαπάρτας Παναγιώτης                                Νικολάου Γεωργία

Καφετζής Ανδρέας                                      Πετρίδης Δημήτριος

Κουτσιμπάνης Γιώργος                              Ραπτόπουλος Νικόλαος

Λασκαράκης Γιάννης

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Μαρτίου 2017 0
Συνεχίζονται οι δράσεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των…

Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ και για την Ίδρυση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιουνίου 2017 0
Προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Θέμα: Ίδρυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λιμένων σε Ρόδο, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη και επαναλειτουργία…