Ανακοίνωση της ΤΕ ΕΒΡΟΥ του ΚΚΕ για τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:42
595 0

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Από τη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά αμερικανικό κλιμάκιο επανέλαβε την επικέντρωση του ενδιαφέροντός του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης: “Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη και, όπως επισήμανα, είμαστε έντονα επικεντρωμένοι επίσης στην Αλεξανδρούπολη”.

Άλλωστε, στο κλιμάκιο ήταν και ο Αμερικανός στρατηγός Στ. Σαπίρο, ο οποίος -όπως έκανε γνωστό ο πρέσβης, μιλώντας σε δημοσιογράφους- θα μεταβεί ακολούθως στην Αλεξανδρούπολη για να “δρομολογήσει” τις διαδικασίες διεκπεραίωσης της 3ης Ταξιαρχίας Μάχης της Αεροπορίας Στρατού των Αμερικανών από το λιμάνι της πόλης, σε υλοποίηση -όπως είπε ο ίδιος ο πρέσβης – της “δέσμευσης” που ανέλαβε απέναντι στο δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης περί συνέχισης της παρουσίας και της “δέσμευσης” των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα.

Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Τη “σταθερότητα” και την “ασφάλεια” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις έχουν νιώσει στο πετσί τους οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Έχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η δημοτική αρχή, οι διάφοροι τοπικοί παρατρεχάμενοι που “φέρνουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”.

Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι, ο λαός να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μη μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε χώρο υποδοχής αμερικανικού πολεμικού υλικού και δημιουργίας νέας βάσης. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της πόλης, τη νεολαία, να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ένα ακόμα ορμητήριο θανάτου των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αλεξανδρούπολη, ούτε πουθενά.

Έξω το ΝΑΤΟ και οι υπόλοιποι ιμπεριαλιστές από την Ελλάδα.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».

Σχετικά άρθρα

Πρόταση της «ΑΝΑ.Σ.Α.» να αποτελέσει η Αλεξανδρούπολη μια από τις δύο έδρες της Διοίκησης του Ελληνικού Διαστημικού οργανισμού.

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιανουαρίου 2018 0
Στις 20/12/2017 ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή, το σχέδιο νόμου με θέμα «Αδειοδότηση Διαστημικών Δραστηριοτήτων, καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών…

Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο για τις 9-1-2017

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2017 0
Με την Αρ. Πρωτ. 4/8-1-2017 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας…

Φωταγώγηση του Φάρου και του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2019 0
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του…