Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης -Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Δεκεμβρίου 2018
401 0

Η απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνουν τις τελευταίες μέρες οι επιβάτες της γραμμής Αλεξανδρούπολης -Σαμοθράκης αποδεικνύει περίτρανα πώς όσο στις μεταφορές μπαίνει, όπως και παντού, ως γνώμονας το κέρδος ο λαός βρίσκεται πάντα να πληρώνει τα σπασμένα.

Συγκεκριμένα από τις 28/12 το νησί της Σαμοθράκης βρίσκεται αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο αφού η σύνδεση έχει διακοπεί για άλλη μια φορά μιας και το μοναδικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο βρίσκεται δεμένο για επισκευή, ενώ το εναλλακτικό πλοίο παρουσίασε και αυτό βλάβη.

Η τρίτη περίπτωση που παρουσιάστηκε από την εταιρεία, σταμάτησε από το υπουργείο για λόγους ασφαλείας. Το ρίξιμο ευθυνών από την εταιρεία στο υπουργείο και τούμπαλιν επ ουδενί δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από την ουσία.

Πώς δηλαδή όσο και οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν πεδίο κερδοφορίας ο λαός θα βρίσκεται έρμαιο στην τύχη του κάθε επιχειρηματία.

Ένας χρόνος πέρασε από την επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για το πως θα διασφαλιστεί σε κάθε συνθήκη η συγκοινωνία για το νησί της Σαμοθράκης και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Υπενθυμίζουμε μάλιστα την ιδιαίτερη αναφορά για το κόστος των ναύλων ειδικά για την μεταφορά οχημάτων, η οποία παραμένει στο ακέραιο. Περίσσευαν δε οι κομπασμοί της Κυβέρνησης, για τέσσερα πλοία στην γραμμή, η σύνδεση με Λαύριο, Μυτιλήνη, Λήμνο.

Αντί αυτού σήμερα κινδυνεύουν να αλλάξουν χρόνο απομονωμένοι και μακριά από τους δικούς τους, ενώ η τοπική αγορά εξαρτάται κυριολεκτικά από ένα πλοίο.

Η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ διαμηνύει σε όλους τους υπεύθυνους πως πρέπει πια να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, πότε με τα σκουπίδια, πότε με τις συντηρήσεις, πότε με τις βλάβες και να δρομολογηθεί οριστική λύση με την ευθύνη του Κράτους, που θα καθιστά την σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με την νησιωτική, προσβάσιμη σε όλους και κυρίως ασφαλή.

Τονίζει δε πώς η κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για το αν συμβεί το οτιδήποτε λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, πως θα πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο όλοι όσοι ταλαιπωρήθηκαν αυτές τις μέρες και κυρίως πως η ευθύνη για την κάθε ώρα που χάνεται βαραίνει τη συγκυβέρνηση.

Καλεί τους κάτοικους της Σαμοθράκης και όχι μόνο, να βγάλουν συμπεράσματα, να μην εμπιστεύονται σωτήρες και να “πιάσουν την χείρα αγωνιστικής βοήθειας” που τείνει το ΚΚΕ και να αγωνιστούν για την οριστική λύση του προβλήματος.

Σχετικά άρθρα

39 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής , ανοιχτά της Μάκρης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Σεπτεμβρίου 2019 0
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, όταν περιπολικό σκάφος εντόπισε στη…

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Δημητρίου εκ Μιστίου Καππαδοκίας, στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιανουαρίου 2019 0
Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία προεξήρχοντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Αλεξανδρουπόλεως…