παμεΠ.Α.ΜΕ Γραμματεία Έβρου

97 μετανάστες μετέφερε το σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης γύρω στις 11 το πρωί της Δευτέρας 16/11 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Τους μετανάστες εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή της Ζουράφα μέσα σε πλοιάριο και αμέσως στήθηκε επιχείρηση για την διάσωσή τους και την μεταφορά τους στην Αλεξανδρούπολη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού, να μην εξοικειωθούν με αυτές τις εικόνες, να μην ανεχτούν να είναι απλοί παρατηρητές στο έγκλημα που διαπράττουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ρωσίας, που για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των νέων αγορών δεν διστάζουν να ξαναχαράζουν τα σύνορα, να ξεριζώνουν χιλιάδες, να θυσιάζουν και να θανατώνουν ακόμα και βρέφη και μικρά παιδιά προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους.

Αρνούμαστε να είμαστε θεατές στο μακάβριο έγκλημα που εξελίσσεται καθημερινά. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους τάφους βρεφών, μικρών παιδιών, ενηλίκων προσφύγων.

Η κατάσταση θα διογκώνεται όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις. Η αλληλεγγύη του λαού είναι μεγάλη. Όμως θα είναι αδιέξοδη, όσο δεν «δένεται» με την ανάδειξη των αιτιών για τον ξεριζωμό αυτών των ανθρώπων, με την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, με την εναντίωση σε ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την πολιτική και το σύστημα που γεννάει πολέμους.

Έχουν μεγάλη ευθύνη δυνάμεις που παρεμβαίνουν στο κίνημα και δεν αναδεικνύουν τα παραπάνω. Δεν αφήνουν να φανεί ή δεν τους νοιάζει το ποιοι και γιατί σκοτώνουν τον κόσμο. Με «κινήσεις και πράξεις αλληλεγγύης» που πολλές φορές παίρνουν τη μορφή υποκατάστασης των κρατικών ευθυνών και δομών, αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και συγκαλύπτουν τις ευθύνες ΕΕ και συγκυβέρνησης. Επί της ουσίας βάζουν πλάτη σε αυτή την πολιτική. Απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τη διεκδίκηση και τον αγώνα που πρέπει να δώσει ο λαός οργανωμένα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις ενώσεις του, ταυτόχρονα με την εργατική λαϊκή αλληλεγγύη.

Τονίζουμε και εφιστούμε την προσοχή του λαού για το δράμα που βιώνει αυτές τις μέρες ο γαλλικός λαός εξαιτίας των εγκληματικών, δολοφονικών επιθέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» στο Παρίσι, πως δεν πρέπει να αποτελέσει σε καμιά περίπτωση το άλλοθι για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή, το άλλοθι για νέα μέτρα καταστολής ενάντια στα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης και μάλιστα με τη χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων των χωρών. Πολύ περισσότερο, δεν πρέπει να αποτελέσει και το άλλοθι για ένταση του κλίματος ξενοφοβίας, ρατσισμού, φασισμού, εξαιτίας του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος που βιώνει σήμερα και η Ελλάδα.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

* Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ – ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ.

* Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές και στον πόλεμο.

* Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

* Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

* Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

* Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

* Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex.

Η γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00-20:00 στο γραφείο του σωματείου οικοδόμων στον 3ο όροφο του εργατικού κέντρου Έβρου, συνεχίζει τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (μπισκότα, γάλα, κονσέρβες), είδη υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, σαπούνι, σαμπουάν), παιχνίδια, κουβέρτες, υπνόσακους, παπούτσια κ.ά.

Προηγούμενο άρθροΣ. Μουστακίδης: «Έρχονται δύο αγώνες-γιορτές για τον Εθνικό κόντρα σε Πανβίτα & Ολυμπιακό»
Επόμενο άρθροΔ. Χαβουζούδης: «Στόχος της Ένωσης Κυανής/Ασβεστάδων η πρωτιά στον Β’ Όμιλο της Β’ Κατηγορίας»