Ανακοίνωση του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα & δήλωση Αθανάσιου Καμηλάρη

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:54
779 0

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΝΗΣΙΟ ΔΕΛΤΑ ΕΒΡΟΥ

Περιφερειακή οδός Φερών, ΕΒΡΟΥ ΤΗΛ 2555022826, 6972880027 – 68500 Φέρες

Ανακοίνωση του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα

Με αφορμή την δημοσιότητα που δόθηκε σε κεντρικά ΜΜΕ με πρόσφατες δηλώσεις του Αθανασίου Καμηλάρη, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η οποιαδήποτε αναφορά του δεν ήταν στα πλαίσια της θεσμικής του ιδιότητας που κατέχει στον Σύλλογο Αινήσιο Δέλτα ως αντιπρόεδρος, αλλά αποτελούσε αποκλειστικά προσωπική του θέση κι άποψη.

Σε καμιά περίπτωση οι απόψεις του για οικονομικές δοσοληψίες με Τούρκους, απαγωγές Ελλήνων ψαράδων, επιλογή συγκρουσιακής σχέσης με την Πολιτεία κλπ δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογό μας, ούτε υπέπεσαν στην αντίληψή μας τέτοια αρνητικά περιστατικά στην ζώνη του δέλτα όπου δραστηριοποιούμαστε ως κυνηγοί, ψαράδες, καλυβιέρηδες, αγρότες και εθνοφύλακες.

Με επίγνωση του ρόλου και της παρουσίας μας στην ευαίσθητη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων επιδιώκουμε με τον Φορέα διαχείρισης, τον Στρατό και το Δασαρχείο, το Λιμεναρχείο να λειτουργούμε επικουρικά στο έργο τους και ό,τι μας ζητηθεί, αποφεύγοντας πιθανές εντάσεις και κυρίως την δημιουργία εκρηκτικών, πλασματικών καταστάσεων εκ του μη όντως.

Η νηφαλιότητα, η επίγνωση του ρόλου και της παρουσίας μας στο δέλτα, επιτάσσουν να κινούμαστε με ειλικρίνεια και συμμάχους τις εποπτεύουσες αρχές χωρίς να ενθαρρύνουμε όσους τροφοδοτούν με ιστορίες εκ του μη όντως σε εφημερίδες ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, με ιδιοτελή συμφέροντα για την προβολή και δημοσιότητά τους.
Σε διευκρινιστική συζήτηση που είχαμε με τον κ. Καμηλάρη ο οποίος κλήθηκε για εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο παραδέχθηκε ότι παρασύρθηκε από πληροφορίες που είχε χωρίς να τις επιβεβαιώσει με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο δημοσιογραφικός θόρυβος κάτι που θα αποφευχθεί στο μέλλον.

Ο διάλογός του Συλλόγου μας με την Πολιτεία που ξεκίνησε ενθαρρυντικά θα συνεχιστεί με γνώμονα την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το θέμα των καλυβών που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Με ορθολογισμό, ειλικρίνεια, κι ένα κώδικα επικοινωνίας που θα προάγει την επικοινωνία, τη θεσμική συνεργασία, την υπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος κι όχι κοντόφθαλμες ιδιοτελείς επιπόλαιες λογικές που ακυρώνουν το δρόμο της συνεργασίας που διανύουμε.

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος Πάρις ΠαπαδάκηςΔήλωση Αθανάσιου Καμηλάρη

Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω την λύπη μου αν με τις συνεντεύξεις και την δημοσιότητα που δόθηκε, προκάλεσα πικρίες κι αναστάτωση στην περιοχή κυρίως για γεγονότα που δεν είχα επιβεβαιώσει.

Όσοι με γνωρίζουν ως άτομο, για τον αυθορμητισμό μου και τη διάθεση να αποτυπώσω την καθημερινή αγωνία μου στο δέλτα του Έβρου σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, που με προσεγγίζουν έγινε αφορμή να δοθεί δημοσιότητα με αρνητικό κλίμα σε περιστατικά που μου μετέφεραν τρίτοι, χωρίς να έχω επιβεβαιώσει την αλήθεια και που τελικά ήταν ψεύτικα.

Δεν υπήρξε κατάσχεση βάρκας και η αναφορά που έγινε δεν απέδιδε την πραγματικότητα που ήταν τελείως διαφορετική. Ο χώρος εκεί απαιτεί νάμαστε πιο προσεκτικοί κάτι που από την πλευρά μου θα τηρήσω ως κόρη οφθαλμού.

Ο σύλλογος Αινήσιο Δέλτα δεν είχε καμιά ευθύνη σε όλα αυτά ούτε γνώριζε την δική μου δραστηριότητα και προβολή των ανυπόστατων περιστατικών, που χρεώνομαι εξ ολοκλήρου.

Αθανάσιος Καμηλάρης

Σχετικά άρθρα

Μαζική η κινητοποίηση των συνταξιούχων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Οκτωβρίου 2017 0
Μαζική συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτώβρη οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του 10ημέρου…

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις: «Όχι στην εγκατάσταση αμερικανονατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη»

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ – ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΗΠΑ…

Πανθρακική διαδήλωση KATA της υποχρεωτικότητας των εμβολισμών θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Νοεμβρίου 2021 0
To μήνυμα της διοργάνωσης: “Τό Σάββατο 13 Νοεμβρίου διαδηλώνουμε στήν Ἀλεξανδρούπολη, μαζί μέ τούς ὑγειονομικούς ἀπό ὅλες τίς πόλεις τῆς…