Ανακοινωση Οδοντιατρικού Συλλογου Έβρου για τον κορονοϊό

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Μαρτίου 2020
325 0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης και στα πλαίσια της γενικότερης κατάστασηςπου έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορονοϊού Sars-Cov-2 στην ελληνική επικράτεια,οι οδοντίατροι μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου,δηλώνουν το παρόν στην προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καθυστερημένη εξάπλωση της πανδημίας.

Προχωράμε στη λήψη έκτακτων μέτρων για όσο διάστημα χρειαστεί και στην εφαρμογή Πρωτοκόλλου Ενισχυμένης Επαγρύπνησης στα οδοντιατρεία του Νομού Έβρου,στα πλαίσια της τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και την αποφυγή άσκοπης και δυνητικά επικίνδυνης μετακίνησης των ασθενών.

Τα οδοντιατρεία που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης μας για το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών,πάντα κατά την κρίση του θεράποντος οδοντιάτρου.
Παρακαλούμε διαβάστε και ακολουθείτε τις οδηγίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

  • Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε με τον προσωπικό οδοντίατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει κατά το δυνατόν το επείγον ή όχι του προβλήματός σας.
  • Όταν εμφανισθεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος, του προσώπου και του τράχηλο, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό σας.
  • Για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό σας.
  • Όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου και ανάλογα με την επανεκτίμηση της γενικότερης κατάστασης.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Εάν η περιοχή όπου μένετε βρίσκεται σε καραντίνα:

  • Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ και με τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών. Ε.Ο.Δ.Υ.: τηλέφωνα 1135 (24ωρη λειτουργία) 2105212000

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι οδηγίες επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις και θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία.


Για το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου
Ο Πρόεδρος Τσιρτσίδης Σαράντης
Ο Γ.Γραμματέας Βαφειάδης Σωτήρης

Σχετικά άρθρα

660.000 ευρώ στο Δήμο Αλεξανδρουπολης για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Αυγούστου 2020 0
Με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ. 50125/6.8.2020) κατανέμεται ποσό ύψους 54.450.000,00 ευρώ από το Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” σε 71 Δήμους για…