ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ “BLACK FRIDAY”

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Νοεμβρίου 2016
390 0

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Αλεξ/πολης 100/30-4-2004 Βιβλ. Σωμ.13/1-6-2004

Τηλ. 6973777647, email: somatioalexpolis@gmail.com

Αλεξανδρούπολη 25/11/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “BLACK FRIDAY”

Οι μεγάλες αλυσίδες στο χώρο του εμπορίου εγκαινίασαν και στη χώρα μας τον θεσμό της «Μαύρης Παρασκευής» σε συνέχεια των θεσμών της λευκής νύχτας, του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε κάποιο ζήτημα με τις προσφορές, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι αυτές οι «χαμηλές» τιμές δείχνουν το μέγεθος του περιθώριου κέρδους που έχουν αυτές οι αλυσίδες όλη την υπόλοιπη χρονιά, πόσο μας κλέβουν δηλαδή όλο τον χρόνο. Παράλληλα, καταγγέλλουμε το γεγονός ότι αυτές οι χαμηλές «για λίγες ώρες» τιμές προκύπτουν από τους ακόμα πιο χαμηλούς «για όλο το χρόνο» μισθούς των συναδέλφων εμποροϋπαλλήλων, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, κτλ.

Δεν τα βάζουμε με κανέναν, που η οικονομική κατάσταση τον ωθεί στο να ελπίζει στις προσφορές, αρκεί να σέβεται την κούραση και την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Μη ξεχνάμε ότι σε Αμερική και Αγγλία έχουν καταγραφεί θάνατοι και εργαζομένων (εκτός των πελατών) που ποδοπατήθηκαν στο κυνήγι των προσφορών, γεγονός που έχει ανοίξει την συζήτηση για την κατάργηση της «μαύρης Παρασκευής» στο εξωτερικό.

Κατανοούμε την ανάγκη για φτηνά προϊόντα,  καλούμε, όμως, να μην περάσει αυτή η προσπάθεια δημιουργίας τέτοιου κλίματος που απαξιώνει την προσωπικότητα όλων μας. Στην εποχή των capital controls φτάσαμε και στο client number control (περιορισμός ροής πελατών) και όποιος πέρασε από μεγάλες αλυσίδες ή στήθηκε στην ουρά  σήμερα καταλαβαίνει καλύτερα τι εννοούμε.

Καλούμε του συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, διαπιστώνουμε όλοι πως η επιθετικότητα των αφεντικών δεν έχει σταματημό, αν δεν υψώσουμε τον δικό μας φραγμό. Του χρόνου τέτοια μέρα οι εργαζόμενοι θα κληθούν για δουλειά από το ξημέρωμα, θα υπάρχει ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση.

Οργάνωση – αγώνας – αντεπίθεση, κοινή πάλη με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για φτηνά προϊόντα όλο το χρόνο και δουλειά με δικαιώματα.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Κλάδης Διονύσης                                                                              Χιώνης Γιάννης

Σχετικά άρθρα

Υγειονομική σύσκεψη με έμφαση στην καταπολέμηση των κουνουπιών

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιουλίου 2020 0
Υγειονομική σύσκεψη με τους συντονιστές των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ με έμφαση στην καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιησε ο Αντιπεριφερειάρχης…

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης – “Η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Καβάλας και γιατί αφορά ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Απριλίου 2021 0
Η ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης Μετά από μήνες…

Η εκλογική συμπεριφορά των Μουσουλμανικών μειονοτήτων της Θράκης (Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουνίου 2019 0
Η εκλογική συμπεριφορά των Μουσουλμανικών μειονοτήτων της Θράκης Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου

Μηταράκης: «Η Μόρια και ο Έβρος έδειξαν ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις πιο ακραίες συνθήκες»

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2021 0
Δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη για τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια…