Ανακοινώθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη – Θα φέρει ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ, «διαζύγιο» στη ΔΗΜΑΡ;

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Αυγούστου 2015
491 0

Την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και επίσημα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι κοινό και το όνομά του σχήματος θα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε «δέκα συν μία» προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Θα φέρει ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ, «διαζύγιο» στη ΔΗΜΑΡ;

Στη ΔΗΜΑΡ το ζήτημα της κοινής εκλογικής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε αποδεκτή από όλα τα στελέχη με ενθουσιασμό. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος Φώτης Κουβέλης καθώς και ακόμη 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατέβασαν χθες κείμενο διαφωνίας στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα σήμερα τα εν λόγω στελέχη επανέρχονται και υποστηρίζουν ότι η πρόταση που υιοθετήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή για την κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πλειοψηφία.

«Η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν: «από τα 83 μέλη της ΚΕ, 40 μέλη της καταψηφίζουν την πρόταση, είτε με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε με κείμενο που κατέθεσαν, όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Επιπλέον, 2 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα παρών».

πηγη tvxs.gr

 

Σχετικά άρθρα

Πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στον πληθυσμό της Σαμοθράκης προσέφερε η 4ήμερη εξόρμηση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Νοεμβρίου 2017 0
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4ήμερη εξόρμηση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων στη Σαμοθράκη στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας…