Ανακοινώθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη – Θα φέρει ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ, «διαζύγιο» στη ΔΗΜΑΡ;

Δημοσιεύτηκε στις: at 31 Αυγούστου 2015
406 0

Την συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και επίσημα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι κοινό και το όνομά του σχήματος θα είναι Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Τα κόμματα κρατούν την οργανωτική και πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία, ενώ η συμφωνία τους βασίζεται σε «δέκα συν μία» προγραμματικές θέσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων και οι δύο πρόεδροι κατέστησαν σαφές ότι θα επιδιώξουν μετεκλογικά την κυβερνητική συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την κρίση.

Θα φέρει ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ, «διαζύγιο» στη ΔΗΜΑΡ;

Στη ΔΗΜΑΡ το ζήτημα της κοινής εκλογικής καθόδου με το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε αποδεκτή από όλα τα στελέχη με ενθουσιασμό. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος Φώτης Κουβέλης καθώς και ακόμη 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατέβασαν χθες κείμενο διαφωνίας στην Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα σήμερα τα εν λόγω στελέχη επανέρχονται και υποστηρίζουν ότι η πρόταση που υιοθετήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή για την κοινή κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πλειοψηφία.

«Η πρόταση για εκλογική σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς» τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν: «από τα 83 μέλη της ΚΕ, 40 μέλη της καταψηφίζουν την πρόταση, είτε με τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, είτε με κείμενο που κατέθεσαν, όσοι για αντικειμενικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραστούν. Επιπλέον, 2 μέλη ψήφισαν λευκό και ένα παρών».

πηγη tvxs.gr

 

Σχετικά άρθρα

«Το ποντιακό τραγούδι και η ποντιακή λύρα στη σύγχρονή Ελλάδα» – Ειδικό σεμινάριο στο πλαίσιο του μαθήματος «Εκμάθηση της Ποντιακής Διαλέκτου ΙΙ»

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Απριλίου 2019 0
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών Δελτίο τύπου Την Δευτέρα στις 15.4.2019, και έπειτα από πρόσκληση…

2.000 επισκέψεις κάθε έτος στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης – Δείτε όλες τις δράσεις του

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Μαρτίου 2018 0
Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο της πόλης και απευθύνεται στους πολίτες…