Αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA) αναλαμβάνει ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας καταλαμβάνει Ex Officio ο Πρόεδρος της Βουλής. Η Διαδικασία Συνεργασίας χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP) αποτελεί, από ιδρύσεως της πρωτοβουλίας το 1996, το μόνο «γηγενές» σχήμα συνεργασίας προερχόμενο αποκλειστικά από τις χώρες μέλη της ΝΑ Ευρώπης. Υλοποιείται σε διακυβερνητικό (SEECP) και διακοινοβουλευτικό (SEECP PA) επίπεδο. 

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA), αποτελεί την κοινοβουλευτική εξέλιξη της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών ΝΑ Ευρώπης (South East Europe Cooperation Process – SEECP) και ειδικότερα της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων χωρών ΝΑ Ευρώπης. Η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας, της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και η ενσωμάτωση των χωρών της ΝΑ Ευρώπης στους ευρωπαϊκούς και ευρωαντλαντικούς θεσμούς αποτελούν τις βασικές στοχεύσεις της Συνεργασίας.Στη Συνεργασία, μετά την τελευταία προσθήκη του Κοσσόβου,συμμετέχουν 13 μέλη:Αθήνα (Ελλάδα), Άγκυρα (Τουρκία), Βελιγράδι (Σερβία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Κισινάου (Μολδαβία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ποντγκόριτσα  (Μαυροβούνιο), Πρίστινα (Κόσοβο), Σεράγεβο (ΒοσνίαΕρζεγοβίνη), Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία), Σόφια (Βουλγαρία), Τίρανα (Αλβανία).

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη πεζοπορική διαδρομή για αρχάριους από τον σύλλογο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ έχει γραφτεί ήδη στην ιστορία!
Επόμενο άρθροπ. Απόστολος Καβαλιώτης: “Σεξουαλικά κακοποιημένοι δηλώνουν: Το 25% των γυναικών και το 16% των ανδρών”