Μεγάλη μέρα σήμερα Συνέλληνες. Παρελάσεις και δοξολογίες για να μας θυμίζουν όλα αυτά και δικαίως το έπος του 40 Μόνο που η αλήθεια είναι πικρή. Δεν έχουμε σχέση εμείς οι σύγχρονοι νεοέλληνες με τους ευκλεείς προπάτορες μας. Τους προγόνους μας που στους παλαίφατους εκείνους χρόνους κατέδειξαν τι θα πει ελληνική λεβεντιά και απαράμιλλη ανδρεία. Τώρα οι ολετήρες της κίβδηλης κατανάλωσης και της ψευτο καλοπέρασης μας έχουν μεταλλάξει σε ψοφοδεείς εαυτούληδες , που ονειρεύονται μόνο καλοκαιρινές διακοπές και ατέλειωτο φραπεδάκι…Γι αυτό και δεν βγήκα σήμερα στην παρέλαση ούτε στην απέραντη ψευτοπανήγυρη των άσκοπα φλυαρούντων νεοελλήνων . Κάθισα  και διάβασα χρονικά από εκείνη την αλησμόνητη εποχή , αναπόλησα στιγμές Ελληνισμού και σίγουρα βγήκα ψυχικά πλουσιότερος από το να περιδιαβαίνω τα πολιτικά πηγαδάκια που αρχίζουν να στήνονται εν όψει επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Γιατί άραγε η δύναμη σας εξικνείται  μέχρι την άσκοπη πολιτική παραφιλολογία, αν θα έλθουν στα πράγματα καλύτεροι  και αν θα φύγουν οι παλιότεροι; Αλλά   και πως θα εξυπηρετήσετε το Δάνειό σας ή θα γλυτώσετε το σπίτι σας; Σε λίγο  έτσι όπως πάμε ούτε σπίτι θα γλυτώνουμε, ούτε εμάς τους ίδιους! Γνωρίζετε σίγουρα , πως τα κόκκινα  Δάνεια επωλήθησαν σε ξένα funds.Γνωρίζετε ακόμη , ότι αυτή η χώρα ως ξέφραγο αμπέλι δέχεται καθημερινά εισβολή  οθνείων  , φερέοικων απροσδιόριστης  προέλευσης  με το φαινομενικό κάλυμμα  του δήθεν πρόσφυγα. Έτσι τους «εξωραϊζουν»  οι προκλητικοί κυβερνώντες αλλά  και οι λοιποί της δήθεν αντιπολίτευσης…Όλοι  αυτοί οι «εισβολείς», που δεν σας απασχολούν τώρα, με βεβαιότητα θα σας απασχολήσουν μετά… Όταν θα παίρνουν την δική σας στέγη λόγω ανεξόφλητων χρεών για να εγκατασταθούν οι «αναξιοπαθούντες» επήλυδες , μια που οι πλειστηριασμοί  καλά κρατούν σε πείσμα του δήθεν απαράμιλλου σλόγκαν «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη»  . Το κέλυφος μέσα στο οποίο σήμερα ζείτε Συνέλληνες, η χώρα μας , παρέχει αλήθεια  ασφάλεια; Αναρωτηθήκατε  γι αυτό; Ή σας αρκούσαν σήμερα   μόνο  οι παιάνες από τις μπάντες των παρελάσεων και τα ατελείωτα φληναφήματα ενός ψεύτικου  συστήματος  ΜΜΕ, πολιτειακών αρχόντων και λοιπών παραγόντων ; Με τους πολιτικάντες  να καμαρώνουν στις εξέδρες σαν τα γύφτικα σκεπάρνια … Και κάτι ακόμη  λίγο σκληρό, αλλά έτσι είναι πάντοτε η αλήθεια .. Συμμετείχατε σήμερα στις παρελάσεις αλλά “τσιμουδιά” για το γενναίο Ελληνόπουλο , που έφαγαν ύπουλα και πισώπλατα Αλβανόφωνοι, όταν τόλμησε να βροντοφωνάξει πως υπάρχει Ελληνικό στοιχείο στη Βόρειο Ήπειρο. Ακόμη όλοι οι προδότες είναι στις θέσεις τους και εσείς λαλιά δεν είχατε ούτε έχετε να απαιτήσετε να φύγουν. Πολύ δυσωδία για να την αντέξω Πνίγομαι επικίνδυνα από την σαπίλα της σύγχρονης νεοελληνικής πραγματικότητας . Περιμένω αντίλογο αλλά δεν βλέπω. Μόνο το κεφάλι κάτω…Κάτι σαν το  «πεπρωμένο  φυγείν αδύνατον»Πέστε μου , υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγουμε την απέραντη κατάντια και παρακμή μας;

Προηγούμενο άρθροΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΡΑΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (1941-1944) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: “Δημιουργούμε αδέσμευτη δημοτική ομάδα με μονή δέσμευση να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη”