Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ανάπτυξη …. αλά ΣΥΡΙΖΑ στην Σαμοθράκη μετά την επίσκεψη του (6/1) Αλέξη Τσίπρα: κλείνει το τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 23:47
473 0

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολές του Δήμου Σαμοθράκης, του Επιμελητηρίου Έβρου, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης αλλά και Ψήφισμα Διαμαρτυρίας υπογεγραμμένο από το Δήμο Σαμοθράκης, Συλλογικούς φορείς και κατοίκους του νησιού , σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι το συγκεκριμένο Υποκατάστημα Τράπεζας είναι το μοναδικό στο νησί και το κλείσιμο του θα φέρει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές με το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Τονίζεται επίσης ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται για τους κατοίκους του νησιού και μάλιστα τους υπερήλικες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαμοθράκης με πρόσφατη τοποθέτηση του ενισχύει τις φωνές που απαιτούν ανάκληση της απόφασης της ΕΤΕ, το δε σχετικό ψήφισμα, αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς …

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ:  Ανάκληση απόφασης για παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής τις συνημμένες επιστολές του Δήμου Σαμοθράκης, του Επιμελητηρίου Έβρου του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαμοθράκης αλλά και Ψήφισμα Διαμαρτυρίας υπογεγραμμένο από το Δήμο Σαμοθράκης, Συλλογικούς φορείς και κατοίκους του νησιού, σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα στις επιστολές αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα είναι και το μοναδικό στη Σαμοθράκη, που εξυπηρετεί επί δεκαετίες το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού, καθώς κι ότι το κλείσιμο αυτό συνεπάγεται απόλυτη αδυναμία των επαγγελματιών να προβούν σε τραπεζικές συναλλαγές με το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται για τους κατοίκους του νησιού και μάλιστα τους υπερήλικες, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών.

Σύσσωμη η κοινωνία, θεσμικοί και πολίτες απαιτούν να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση καθώς η λειτουργία του υποκαταστήματος είναι ζωτικής σημασίας σε ένα ακριτικό νησί που συχνά παραμένει αποκλεισμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

Επιστολή Συλλογου Επαγγελματιών Σαμοθράκης για Υποκατάστημα ΕΤΕ

Επιστολή Δήμου Σαμοθράκης για Υποκατάστημα ΕΤΕ

Επιστολή Επιμελητηρίου για Υποκατάστημα ΕΤΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σχετικά άρθρα

Πάρης Παπαδακης: “Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε για δημιουργία δομής μεταναστών στο Β. Εβρο πάσχει και νομικά και συνεπώς είναι ακυρωτέα!”

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2021 0
Η πρόσκληση που δημοσιεύτηκε για δημιουργία δομής μεταναστών στο Β. Εβρο πάσχει και νομικά και συνεπώς είναι ακυρωτέα! ΑΡΘΡΟ του…

Το ΑΚΚΕΛ συντάσσεται με τον λαό της Θράκης κατά της «χρυσής καταστροφής» που προσπαθούν να επιβάλλουν τα Χρυσωρυχεία

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Οκτωβρίου 2019 0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΑΚΚΕΛ συντάσσεται με τον λαό της Θράκης κατά της «χρυσής καταστροφής» που προσπαθούν να επιβάλλουν τα Χρυσωρυχεία…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Γιατί καθυστερεί η αποπληρωμή του Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές και στις Δημοτικές Αρχές;

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2017 0
Γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, και…