Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Βαρύς ο Χειμώνας για τους αγρότες του Έβρου! Καμμία δέσμευση του ΥπΑΑΤ για τις αποζημιώσεις τους & για τη συνδεδεμένη ενίσχυση τους!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Νοεμβρίου 2018
385 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τις κατεστραμμένες βαμβακοκαλλιέργειες του νομού Έβρου, αλλά και τις λοιπές καλλιέργειες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης της απαιτούμενης στρεμματικής απόδοσης (πλαφόν) για τους καλλιεργητές βάμβακος, προκειμένου να τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση, καθώς οι σοδειές επλήγησαν από το σκουλίκι με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των αγροτών να  κινδυνεύει να χάσει την ενίσχυση.
Επισημάνθηκε επίσης ότι και οι λοιπές καλλιέργειες του νομού καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (ξηρασία, πλημμύρες) κάτι που απαιτεί την εξεύρεση πόρων για την αποζημίωση των αγροτών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
Στην απάντησή του το Υπουργείο παραθέτει απλά τις δυνατότητες αποζημίωσης χωρίς να υπόσχεται τίποτα συγκεκριμένο, ούτε για την ελάχιστη στρεμματική απόδοση στις βαμβακοκαλλιέργειες ούτε για τις αποζημιώσεις των λοιπών καλλιεργειών.

Αντιθέτως δεν περιγράφονται ουσιαστικές ενέργειες που θα έπρεπε να έχουν γίνει σε επίπεδο Ε.Ε. προκειμένου να διεκδικηθούν αποζημιώσεις, π.χ. από το Ταμείο Κλιματικής Αλλαγής, μια δυνατότητα την οποία εισηγήθηκε ο βουλευτής κατά την ομιλία του στα πλαίσια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης για τιςDe Minimis αποζημιώσεις (http://www.dimoschakis.gr/?p=10385).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10825432.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2cec81-4f0cad6a–    476a34d732bd/10868029.pdf

Σχετικά άρθρα

Διακοπή μαθημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Έβρο για τις 9-1-2017

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Ιανουαρίου 2017 0
Με την Αρ. Πρωτ. 4/8-1-2017 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας…

Βουλή: Κόντρα για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν υπήρξε σχέδιο εισβολής στον Έβρο, αλλά ελεγχόμενη κρίση»

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Αυγούστου 2020 0
«Αν ήθελε η Τουρκία να σπρώξει προς την χώρα μας μετανάστες δεν θα διάλεγε τον φράχτη» ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη – «Πρόκειται για…

Χαράλαμπος Μιχαηλίδης: “Εργαζόμαστε για την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους πολίτες”

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Μαρτίου 2021 0
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι : Με αφορμή σχόλια για την ποιότητα του νερού του…

Ο ορισμός της απανθρωπιάς: Πουλάνε αποκριάτικη στολή προσφυγόπουλου

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2016 0
Την έλλειψη ανθρωπισμού απέδειξαν περίτρανα κάποιοι «επιχειρηματίες» που εκμεταλλευόμενοι το προσφυγικό δράμα, εμπορεύονται μέσω του Ιταλικού Amazon αποκριάτικη στολή προσφυγόπουλου…