Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η θεομηνία… γονάτισε τις επιχειρήσεις στη Σαμοθράκη! Να ανασταλούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο”

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:23
493 0

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε με Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής την επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου προς τον Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή, σχετικά με την ανάγκη να ανασταλεί η πληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών των επιχειρήσεων της Σαμοθράκης προς το Δημόσιο για εννέα μήνες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα (25/09) και την Τρίτη (26/09) στο νησί προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές με αποτέλεσμα η Σαμοθράκη να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Δημαρχείο της Σαμοθράκης έχει καταστραφεί ολοσχερώς κι έτσι οι υπηρεσίες του Δήμου αδυνατούν να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν τις επιχειρήσεις. Δεκάδες επιχειρήσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις τους, στα προϊόντα τους και στον εξοπλισμό τους με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους για την περαιτέρω εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Η παραπάνω κατάσταση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη βιωσιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το Επιμελητήριο Έβρου ζητά να δοθεί αναστολή εννέα μηνών στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και γι’ άλλους Νομούς που έχουν υποστεί ανάλογες καταστροφές από θεομηνίες  κατ’ εφαρμογή του Νόμου 2275/1994.

Διαβάστε την επιστολή του Επιμελητηρίου Έβρου εδώ

Σχετικά άρθρα