Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση θυσίασε τη Μακεδονία για την πολιτική της επιβίωση! Η αναγνώριση δήθεν μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αποτελεί τη ρίζα του αλυτρωτισμού!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 02:41
524 0

Για την εθνική επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και για τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα μας μίλησε σήμερα (22/01) στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

 • Έλαμψαν δια της απουσίας τους από την Επιτροπή, κατά της διάρκεια της διήμερης συζήτησης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εξωτερικών, κ. Τσίπρας,  όπως και οι συναρμόδιοι Υπουργοί που ασχολήθηκαν, λόγω αποστολής, με την σχετική Συμφωνία!
 • Η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση μια Συμφωνία που έχει χαρακτηριστικά πράξης ιστορικής ήττας και εθνικής υποχώρησης.
 • Γίνεται συζήτηση για τη Συμφωνία χωρίς να έχει προσκομιστεί ενοποιημένο και αναθεωρημένο το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, προκειμένου να δούμε αν υλοποιηθήκαν τα συμφωνηθέντα από την άλλη πλευρά.
 • Η Κυβέρνηση θυσίασε τη Μακεδονία για την πολιτικής της επιβίωση!
 • Με το άρθρο 7 παράγραφο 4 εκχώρησε στη γειτονική χώρα μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, κάτι που αποτελούσε κόκκινη γραμμή τα προηγούμενα χρόνια για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.
 • Αυτή η αναγνώριση δήθεν μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αποτελεί τη ρίζα του αλυτρωτισμού.
 • Με τη συγκεκριμένη Συμφωνία οι πολίτες των Σκοπίων ονομάζονται Μακεδόνες με την προσθήκη «πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».
 • Από τη στιγμή που υποστηρίζεται ότι η γλώσσα των γειτόνων μας ότι ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, για ποιο λόγο ονομάζεται Μακεδονική κι όχι νοτιοσλαβική;
 • Χρησιμοποιείται στη Συμφωνία ο όρος nationality, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως ιθαγένεια κι ως εθνότητα κι όχι ο «κρυστάλλινος» όρος citizenship.
 • Στη ρηματική διακοίνωση γίνεται εμφανής αναφορά και σε μακεδονικό λαό, γεγονός που ενισχύει τον αλυτρωτισμό, που είναι η δημιουργία μιας μεγάλης «Μακεδονίας».
 • Μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι μέσω της Συμφωνίας ή μέσω της εισόδου των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ θα ανασχεθούν οι λυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας.
 • Δεν έχει προβλεφθεί στη Συμφωνία η συσχέτιση στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορά μας, ενώ θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση της περιοχής που εκτείνεται από τα σύνορά μας μέχρι και το Ελληνικότατο Μοναστήριο.
 • Η Κυβέρνηση ανοίγει την όρεξη να τεθούν στο τραπέζι κι άλλα εθνικά θέματα και για άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα στη Θράκη.
 • Ήρθε η ώρα ο κάθε Βουλευτής να τεθεί προ των ευθυνών του και θα κριθεί από τους πολίτες, τις οικογένειές τους και την ιστορία…

Σχετικά άρθρα

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τέσσερα στρατόπεδα σε Αλεξανδρούπολη-Στεφανοβίκειο-Λάρισα-Σούδα

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2021 0
Όταν στις 7 Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έλεγε στον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, ότι η Αλεξανδρούπολη θα γίνει η «Σούδα του Βορρά»,…

Σε κλίμα κατάνυξης η Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγιάς στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Αυγούστου 2017 0
Το απόγευμα της Κυριακής στον Ι.Ναό του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως τελέσθηκε ο προεόρτιος Εσπερινός με τον τελευταίο Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα και…

Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης αγροτών

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιανουαρίου 2016 0
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Aλεξανδρούπολη 21.1.2016 ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου κ. Γ. Παυλίδη Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. & Θράκης ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:…