Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού ετέθη στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού – Το συνέδριό της το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:45
378 0

Με το Προεδρείο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συναντήθηκε την Πέμπτη (07/12) στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, εκπροσωπώντας τη Ν Δ.

Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι:

Το έργο της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι σημαντικό και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη σύσφιξη των δεσμών του Ελληνικού Κράτους με τους Έλληνες του εξωτερικού.

Η ξεχωριστή συνεργασίας της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με την Πα.Δ.Ε.Ε. έχει βοηθήσει στην ισχυροποίηση των σχέσεων φιλίας μεταξύ του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Κοινοβουλίων των μελών της Ένωσης.

Η Ν Δ και ο Πρόεδρός της θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, έχοντας καταθέσει και σχετικό Σχέδιο Νόμου, δύο φορές, χωρίς να το συζητάει η Κυβέρνηση.

Η αξιοποίηση της επιρροής των μελών της Πα.Δ.Ε.Ε στις Κυβερνήσεις των χωρών τους βοηθάει στη διαμόρφωση μιας εθνικής οικουμενικής εξωτερικής πολιτικής.

Το καλοκαίρι από του βήματος της Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων και στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς πρότεινε στους παρισταμένους Γερουσιαστές και Βουλευτές της Πα.Δ.Ε.Ε. το επόμενο συνέδριό τους το έτος 2019 να πραγματοποιηθεί στον Έβρο. Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε και ο Πρόεδρος αυτής την υιοθέτησε στη δευτερολογία του.

Η ως άνω πρόταση και αποδοχή επικαιροποιήθηκε την Πέμπτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε. τη δέχτηκαν με ικανοποίηση, υπογραμμίζοντας, στο περιθώριο, ότι η συμμετοχή τους στη ΔΕΘ το 2018 θα συνδυαστεί με ένα διήμερο, τριήμερο επισκέψεων και προετοιμασίας στις πόλεις του Έβρου και της Θράκης.

Πρέπει από τώρα να σχεδιαστούν τα προπαρασκευαστικά βήματα για την άρτια διοργάνωση του Συνεδρίου, γι’ αυτό και ο ίδιος πρότεινε τη συγκρότηση μιας μεικτής ad hoc επιτροπής που θα ασχοληθεί με τα οργανωτικά θέματα.

Σχετικά άρθρα

Αβραμάκης, Γκαρά, Ζεϊμπέκ, Ξανθόπουλος, Χαρίτου: «Απαιτούνται ειδικές και ενεργητικές πολιτικές για τη διάσωση των επιχειρήσεων στους Νομούς Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου»

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2020 0
Με αφορμή την ανοικτή επιστολή των ΟΕΒΕ Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης…

Ηλίας Σ. Τζιώρας – Δημογραφικό: 4 ελπιδοφόροι άξονες από τη Νέα Δημοκρατία και παγκόσμιες καλές πρακτικές

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2019 0
Το παράδειγμα του Ισραήλ: Η διασπορά του επαναπατρίζεται μαζικά με πολιτογράφηση προστιθέμενης αξίας. Αρθρο του Ηλία Σταύρου Τζιώρα, Αναπληρωτή Γραμματέα…

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Να προστατέψει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τους δημότες του από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Απριλίου 2018 0
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ : ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Σ . ΚΟΙΝ.: ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ   κ. Πρόεδρε Υπερασπιζόμενοι την  πλήρη…

Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και κλιμακίου του κόμματος στο Φυλάκιο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2021 0
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ Επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσει…