Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Κίνδυνος για την υγεία Αστυνομικών και πολιτών! Χωρίς προσωπικό καθαριότητας τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι κράτησης!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 01:39
637 0

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολή Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που χώρους εργασίας τους, εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για τις προσλήψεις καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή ότι οι συνθήκες υγιεινής βρίσκονται σε οριακά δυσμενές σημείο, ώστε να τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων αλλά και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων προϊσταμένων προκειμένου να επιλυθεί ένα ζήτημα που σχετίζεται με το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της υγείας.

Ακολουθεί η αναφορά:

ΘΕΜΑ: Άμεση επίλυση του ζητήματος της καθαριότητας στους χώρους εργασίας των αστυνομικών υπαλλήλων!

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει στο προεδρείο της βουλής την συνημμένη επιστολή της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που χώρους εργασίας, στους χώρους υγιεινής και στα κρατητήρια εξαιτίας των καθυστερημένων διαδικασιών για τις προσλήψεις καθαριστριών μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται ότι για άλλη μια χρονιά οι διαδικασίες τοποθέτησης υπαλλήλων καθαριότητας καθυστερούν δραματικά, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό ζήτημα προσβολής της υγείας τόσο των αστυνομικών υπαλλήλων, αλλά και των 250-300 κρατουμένων, μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά. Η μετάδοση μολυσματικών ασθενειών αποτελεί απόλυτα ορατό κίνδυνο λόγω έλλειψης καθαριότητας και απουσία μέσων απολύμανσης και αντισηψίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την επίλυση του ζητήματος υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Θέμα: «Καθαρισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών».

 «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

      Δεν είναι έξυπνος, συνήθιζαν να λένε οι αρχαίοι, αυτός που επαναλαμβάνει τα λάθη του. Πέρυσι τέτοιο καιρό περιμέναμε να τελεσφορήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες   με ιδιωτικές εταιρείες για να έχουν πρόσβαση, οι αστυνομικοί, στο αγαθό της καθαριότητας και φέτος το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται περιμένοντας για προσλήψεις εργαζομένων καθαριότητας   μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Για το ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι την έκβαση αυτών των χρονοβόρων διαδικασιών, δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόβλεψη. Λάθη που επαναλαμβάνονται προκαλώντας δυσμενείς επιπτώσεις  στους συναδέλφους μας, χωρίς κόστος όμως και συνέπειες γι΄ αυτούς που τα διαπράττουν.

        Δεν είναι μόνο, τα πιο μελανά χρώματα που συνθέτουν την εικόνα της πλήρους εξαθλίωσης για τους ρυπαρούς χώρους που χρησιμοποιούνται στην εργασία  μας, εδώ τίθεται πλέον και σοβαρό θέμα προσβολής της υγείας μας, ιδίως στους χώρους υγιεινής και στους χώρους των κρατητηρίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε προς κατανόηση του μεγέθους του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, ότι  στα κρατητήρια του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α Ορεστιάδας, φυλάσσονται σε καθημερινή βάση 250-300 αλλοδαποί κρατούμενοι, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. Μπορεί να αναλογιστεί κάνεις, την ρυπαρότητα και την δυσοσμία που προκαλείται από τόσους κρατουμένους, την ανάπτυξη εστιών  μόλυνσης στα αποχωρητήρια και τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, από την έλλειψη καθαριότητας και την μη χορήγηση μέσων καθαρισμού και αντισηψίας.

        Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί ότι οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες να εξυπηρετηθούν αντικρύζουν καταστάσεις οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του Σώματος γεγονός που υποβαθμίζει το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από το προσωπικό.  

   κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

        Θα θέλαμε να ξέρουμε  τί απάντηση δίνεται, ειδικά σε  συνάδελφους που υπηρετούν σε υπηρεσίες φύλαξης κρατουμένων, που καλούνται να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σ΄ αυτό το καθεστώς ;

        Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν  είναι υποχρέωση μας να καθαρίζουμε με δικά μας μέσα ή  να πληρώνουμε από το δικό μας υστέρημα ιδιώτες για να καθαρίσουν τους χώρους που  προβλέπονται να καθαρίζονται από τη πολιτεία.

  κ. Υπουργέ, κ. Αρχηγέ,

       Ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση  του προβλήματός επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το αγαθό της υγείας δεν είναι διαπρατεύσιμο.

Προς: 1) Π.Ο.ΑΣ.Υ

           2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)   

           3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1)Μέλη μας

Σχετικά άρθρα

Ο Ντίνος Χαριτόπουλος ανακοίνωσε την στελέχωση της διοίκησης του δήμου Μαρωνείας – Σαπών

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Αυγούστου 2019 0
Σεβόμενος και υπηρετώντας την αρχή της λογοδοσίας στους πολίτες επιθυμώ να δημοσιοποιήσω ότι η υπερβατική πρόταση που κατέθεσα στους τρεις…

Κρούσμα κορονοϊού στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου – Δεν θα λειτουργεί δια ζώσης απο 16/11/20 έως 30/11/20

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Νοεμβρίου 2020 0
Στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του COVID-19 που έχουν επιβληθεί και λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος εργαζομένου του…