Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Οι ιδανικές κατά …Πολάκη συνθήκες εργασίας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου επιτυγχάνονται χάρη στην ταλαιπωρία του νοσηλευτικού προσωπικού των Κ.Υ. του Νομού”

Δημοσιεύτηκε στις: at 20 Ιουλίου 2018
521 0
Γραπτή Ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, αναφορικά με την ταλαιπωρία την οποία βιώνουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του Έβρου, οι οποίοι εξαναγκάζονται παρά την θέλησή τους να μετακινούνται προς το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του.
Οι προφορικές διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ.Πολάκη, στις 02/07/2017 κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδ/χου, ότι ‘δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού’ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πρακτική της 4ης Υ.Π.Ε. η οποία προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του εν λόγω νοσοκομείου, μετακινεί νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κ.Υ. του Νομού, με σημαντικό οικονομικό και σωματικό κόστος.
 
Ερωτάται ο υπουργός τελικά αν όντως υπάρχει επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού, για ποιό λόγο εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι στα Κ.Υ. του νομού να μετακινούνται προς το Νοσοκομείο Διδ/χου και τί πρόκειται να γίνει προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των δομών υγείας στον ακριτικό νομό.
 
Αναλυτικά η Ερώτηση:
 
ΠΡΟΣ:    Υπουργείο Υγείας
 
ΘΕΜΑ:  Αδικαιολόγητες (?) οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας του Νομού Έβρου προς το Νοσοκομείο Διδ/χου…
 
Οι δομές υγείας στον Νομό Έβρου δοκιμάζονται από πρακτικές που αφορούν και στην διαχείρηση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως οι μετακινήσεις προσωπικού από μια δομή υγείας σε άλλη, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες λειτουργίας, σε έναν νομό με την γεωγραφική ιδιαιτερότητα να διαθέτει μήκος περίπου 140 χλμ. κάτι που καθιστά τις μετακινήσεις κοστοβόρες, χρονοβόρες κι επικίνδυνες.
Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 02/07/2017 όσον αφορά την υπάριθμ. 1754/5-6-2018 Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέσαμε για την αναβαθμισμένη αυτονομία κι αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Πολάκης, αναφερόμενος στην επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείου Διδ/χου είπε αυτοτελεξεί: ‘έχετε εκατόν είκοσι κλίνες και υπηρετούν εκαντό σαράντα νοσηλευτές. Δεν έχετε πρόβλημα έλλειψης προσωπικού’. 
Ωστόσο εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό από τα όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού προς το συγκεκρικένο νοσοκομείο, με μεγάλο οικονομικό και σωματικό κόστος για το προσωπικό που υποχρέωνεται σε αυτή την διαδικασία, ενώ παράλληλα αποδυναμώνονται οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του νομού με δυσμενείς συνέπειες για τους περι αυτών κατοίκους. Το πρόβλημα περιγράφεται και σε σχετική επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ. Σουφλίου την οποία κι επισυνάπτουμε.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω ερωτάται ο υπουργός:
 
·        Επαρκεί εν τέλει ή όχι το νοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Διδ/χου?
·        Εάν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κ.Πολάκη δεν υφίσταται ζήτημα επάρκειας προσωπικού για ποιόν λόγο μετακινούνται εργαζόμενοι από τα Κ.Υ. του Νομού προς το Νοσοκομείο?
·        Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο προκειμένου να πάψει η ταλαιπωρία των εργαζομένων?

Σχετικά άρθρα

Έθιμα Χριστουγέννων στην Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Δεκεμβρίου 2015 0
Τα έθιμα των Χριστουγέννων και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποτέλεσαν κομμάτι της συλλογικής μνήμης του Θρακικού ελληνισμού, διέφεραν πολλές φορές από…

Αν στην Τουρκία βιάζουν την Αγία Σοφία, στην Πολιτική Ελλάδα, βιάζουν τη Σοφία (άρθρο των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2020 0
Αν στην Τουρκία βιάζουν την Αγία Σοφία, στην Πολιτική Ελλάδα, βιάζουν τη Σοφία  Των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου{*}  …

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τον Project Manager της Τεχνικής Εταιρίας υλοποίησης έργου ΤΑP, κ. Wayne Wheeler

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Μαρτίου 2016 0
Την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 12.00 μ.μ. ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον Project…