Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Οι Σαμοθρακίτες ζητούν τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας. Ακούει ο Υπουργός Παιδείας; Θα ικανοποιήσει το αίτημά τους;”

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:47
624 0

Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε σήμερα (18/10) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης σχετικά με τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη.

Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση στις 18 Μαΐου του 2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου του νησιού με βασικό θέμα το αίτημα των 28 κατοίκων να λειτουργήσει στη Σαμοθράκη το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου και γι’ αυτό το λόγο ζητάνε να ενταχθούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα τυπικά προσόντα της ΥΕ κατηγορίας και να συμμετέχουν επί ίσοις όροις σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αυτής της κατηγορίας.

Ο Δήμος έστειλε το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας την 1η Ιουνίου, ενώ και ο Βουλευτής το προώθησε μέσω Αναφοράς που κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου με αριθμό πρωτοκόλλου 196.

Ο Υπουργός κατά την προσφιλή τακτική του δεν θεώρησε σκόπιμο να απαντήσει στην κοινοβουλευτική Αναφορά, αν και ήταν υποχρεωμένος βάσει του κανονισμού της Βουλής να απαντήσει εντός 25 ημερών.

Δυστυχώς με τη στάση του για μια ακόμα φορά γυρνάει την πλάτη του σε ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού, που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές του από τις βιβλικές καταστροφές που υπέστη στις 25/09/2017 σε υποδομές, δίκτυα, σχολεία, κτήρια και επιχειρήσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, τους στερεί το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και αναζήτησης μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας όλων των πολιτών της χώρας.

Ο Βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό αν θα λειτουργήσει τελικά Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σαμοθράκη κι αν ναι πότε έχει προγραμματιστεί η έναρξη των μαθημάτων.

Επίσης, για ποιο λόγο έδειξε τέτοια προσβλητική αδιαφορία και δεν απάντησε στο σχετικό αίτημα του Δήμου Σαμοθράκης, που έχει υποβληθεί από την 1η Ιουνίου 2018 και αφορά σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα που έχουν σχέση τους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση

«Στις 18 Μαΐου του 2018 ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σαμοθράκης ήταν το αίτημα 28 κατοίκων για τη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νησί της Νίκης.

Οι συγκεκριμένοι κάτοικοι δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου και γι’ αυτό το λόγο ζητάνε να ενταχθούν σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ώστε να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα τυπικά προσόντα της ΥΕ κατηγορίας και να συμμετέχουν επί ίσοις όροις σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αυτής της κατηγορίας.

Με Αναφορά που σας κατέθεσα στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 196 σας γνωστοποίησα τη συγκεκριμένη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαμοθράκης που αφορά το αίτημα των κατοίκων του νησιού, καθώς και τη σχετική αίτηση που υπέβαλε ο τοπικός Δήμος προς το Υπουργείο σας .

Κατά την προσφιλή σας τακτική δεν απαντήσατε ποτέ στην κοινοβουλευτική Αναφορά, αν και είστε υποχρεωμένος βάσει του κανονισμού της Βουλής να απαντήσετε εντός 25 ημερών.

Με τη στάση σας γυρνάτε την πλάτη σε ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού, που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές του από τις βιβλικές καταστροφές που υπέστη στις 25/09/17 σε υποδομές, δίκτυα, σχολεία, κτήρια και επιχειρήσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στερείτε, παράλληλα, σε μαχητές της ζωής, όπως είναι οι ακρίτες κάτοικοι του νησιού, το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και αναζήτησης μιας καλύτερης ποιότητας ζωής, στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας όλων των πολιτών της χώρας.

Βάσει των παραπάνω ερωτάσθε:

1. Έχετε σκοπό να ανταποκριθείτε στο αίτημα των κατοίκων της Σαμοθράκης, ώστε να λειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Νησί της Νίκης; Κι αν ναι πότε έχετε προγραμματίσει να αρχίσει η λειτουργία του;

2. Για ποιο λόγο δεν απαντήσατε στο σχετικό αίτημα που σας είχε υποβάλλει ο Δήμος Σαμοθράκης από την 1η Ιουνίου του 2018, δείχνοντας προσβλητική αδιαφορία σε σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους του ακριτικού νησιού;».

Σχετικά άρθρα

Π.Μιχαηλίδης: Πρόταση ανέγερσης αγάλματος έφιππου ανδριάντα, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ονοματοδοσία της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Ιουλίου 2020 0
Σύμφωνα με όλους τους ιστορικούς μελετητές, καθώς και από τα βιβλία των Κώστα Γέραγα «Ἀναμνήσεις ἐκ Θράκης 1920-1922», Τυπογραφεῖον ΕΣΤΙΑΣ…

Με 89 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία η ΠΑΜΘ κατατάσσεται στις τρεις πρώτες Περιφέρειες της χώρας, μαζί με την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία, στη διάθεση των περισσότερων πόρων για την υγεία

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαΐου 2020 0
Στα 89 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι πόροι που έχει ήδη διαθέσει και δεσμεύσει η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την…

Ερχονται προσλήψεις 6.000 ΕΠΟΠ

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2020 0
Προσλήψεις 6.000 επαγγελματιών οπλιτών για να ανανεωθεί το «γηρασμένο» στρατιωτικό προσωπικό, αποτελεσματικότερες ειδικές δυνάμεις με την ενοποίηση της διοίκησής τους…