Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΔΠΘ μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στο Σουφλί και τον Έβρο!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:07
623 0

Σε συνέχεια της ανάδειξης της σηροτροφίας μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και των συναντήσεών του με παράγοντες του ΔΠΘ , αλλά και με αντίστοιχους τοπικούς του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα αυτής  ,ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, συναντήθηκε τη Δευτέρα (13/11) με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Γεώργιο Παπαδούλη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν τα επιστημονικά αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, καθώς και η ευρύτερη συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί με καθηγητές και φοιτητές των Πανεπιστημίων γενικά για την υποστήριξη της σηροτροφίας στο Σουφλί αλλά και σε όλο το Νομό. Σημαντική προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η συνεισφορά του Δήμου Σουφλίου, αλλά και γενικά των λοιπών παραγόντων της τοπικής  ιδιωτικής πρωτοβουλίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας καθώς και Γεωργικής Ζωολογίας  και Εντομολογίας. Επίσης στο εργαστήριο Σηροτροφίας Μελισσοκομίας υπάρχει μουρεώνας με πολλές ποικιλίες μουριάς που χρησιμοποιούνται για την εκτροφή του μεταξοσκώληκα.

Παράλληλα, στη συνάντηση αποφασίσθηκε  να διερευνηθεί η δυνατότητα να τεθούν οι προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί η σηροτροφία στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του Υπουργείου, αλλά και να ενταχθεί στα χρηματοοικονομικά εργαλεία του περιφερειακού προγράμματος της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Οι ανωτέρω δράσεις θα γίνουν σε αποκλειστική συνεργασία και με τα αντίστοιχα τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος του ΔΠΘ με έδρα την Ορεστιάδα και ειδικότερα με το Εργαστήριο Εντομολογίας και Ζωολογίας.

Σχετικά άρθρα

Oι ψυχωμένοι καλυβιέρηδες πρέπει να μείνουν στο Δέλτα Έβρου! Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δήμο Αλεξανδρούπολης χάραξε νέο δρόμο διεκδικήσεων για τα αυτονόητα

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Απριλίου 2019 0
Από την δημοσιογράφο ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ Oι ψυχωμένοι καλυβιέρηδες πρέπει να μείνουν στο Δέλτα Έβρου! Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Δήμο Αλεξανδρούπολης χάραξε νέο…

Με Tweet απο την παραλία Δικέλλων μας καλημέρησε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουλίου 2017 0
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. στην παραλία Δικέλλων στην Αλεξανδρούπολη#καλημέρα #hellenicpolice pic.twitter.com/LGluIH6b2G — Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) 14 Ιουλίου 2017