Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί ότι ο Έβρος χρήζει ιδιαίτερης αστυνομικής ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Ιουλίου 2018
386 0

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης μεταφέροντας αίτημα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε το αίτημα για ενίσχυση της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον με άλλα 50 άτομα αλλά και εφοδιασμό με υλικοτεχνικό εξοπλισμό &οχήματα (λεωφορεία, van, θερμικές κάμερες κλπ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι αυξημένες & ταυτισμένες μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές.

Το υπουργείο στην απάντηση του επικαλείται ως επίλυση του ζητήματος την ήδη υλοποιούμενη αναδιοργάνωση-αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και δεν αναγνωρίζει την αυξημένη αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στην απάντηση αναφέρεται ότι η Δ.Α. Αλεξ/πολης ήδη ενισχύεται με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού καθώς επίσης και ο Α.Σ. του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

  

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10731211.pdf

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10765319.pdf

Σχετικά άρθρα

Καιρός : Ψυχρή εισβολή από την Τετάρτη – Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Μαρτίου 2021 0
Για επιστροφή του χειμώνα, με ψυχρή εισβολή από αύριο Τετάρτη προειδοποιοιούν  μετεωρολόγοι, που προβλέπουν ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου,…

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΦΕΡΩΝ

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2016 0
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, ”ομόφωνα” ενέκρινε τη ”μελέτη βιωσιμότητας -σκοπιμότητας τηλεθέρμανσης Φερών”, στην εισήγηση του Δημάρχου και της Αντιδημαρχίας Τραϊανούπολης,…