Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θεωρεί ότι ο Έβρος χρήζει ιδιαίτερης αστυνομικής ενίσχυσης λόγω μεταναστευτικού!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Ιουλίου 2018
354 0

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης μεταφέροντας αίτημα της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση της τοπικής Διεύθυνσης Αστυνομίας σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε το αίτημα για ενίσχυση της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης τουλάχιστον με άλλα 50 άτομα αλλά και εφοδιασμό με υλικοτεχνικό εξοπλισμό &οχήματα (λεωφορεία, van, θερμικές κάμερες κλπ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι αυξημένες & ταυτισμένες μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές.

Το υπουργείο στην απάντηση του επικαλείται ως επίλυση του ζητήματος την ήδη υλοποιούμενη αναδιοργάνωση-αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και δεν αναγνωρίζει την αυξημένη αναγκαιότητα λήψης μέτρων ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο. Στην απάντηση αναφέρεται ότι η Δ.Α. Αλεξ/πολης ήδη ενισχύεται με ικανό αριθμό αστυνομικού προσωπικού καθώς επίσης και ο Α.Σ. του αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

  

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10731211.pdf

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10765319.pdf

Σχετικά άρθρα

Με οικίσκους isobox εξοπλίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ το Νοσοκομείο Κομοτηνής και τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Οκτωβρίου 2020 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρεις δομές υγείας σε Ροδόπη και Έβρο, το Γενικό…

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιου Γεωργαντά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 8 Δεκεμβρίου 2020 0
Με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιο Γεωργαντά συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Συντονιστής της…

Ν. Γκαρά: «Η Κυβέρνηση εμπαίζει και αποκλείει αγρότες και κτηνοτρόφους από οποιοδήποτε μέτρο στήριξης – Αδιέξοδη η κατάσταση με τις επιταγές»

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2020 0
– Ερώτηση της Βουλευτή Έβρου για την πλήρη απουσία των αγροτών και των κτηνοτρόφων μέχρι σήμερα, ακόμη και από τα…