Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπόσχεται όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 4 χρόνια!”

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:57
575 0

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις Αναφορές που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στον Νομό Έβρου.

Συγκεκριμένα με τις Κοινοβουλευτικές Αναφορές παρέθεσε επιστολές της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης καθώς επίσης και της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, σχετικά με την διαταγή περί ανακλήσεων αξιόμαχων κι εκπαιδευμένων αστυνομικών, τοποθετημένων αδαπανώς από το 2012 στο Έβρο, και με το αίτημα για δημιουργία οργανικών θέσεων προκειμένου να ενισχυθούν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι έχει ληφθεί μέριμνα στο άμεσο μέλλον να ενισχυθούν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας & Αλεξανδρούπολης με σημαντικό αριθμό αστυνομικών-ειδικών φρουρών, ενώ υπογραμμίζεται ότι στις παραπάνω Διευθύνσεις έχει παρασχεθεί πέραν του τεχνικού/τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ικανός αριθμός οχημάτων και πλωτών μέσων διαφόρων τύπων.

Ωστόσο η Υπουργός δεν απαντά με ποιά λογική αποφασίστηκε η απομάκρυνση αξιόμαχου εκπαιδευμένου προσωπικού, εγκατεστημένου με ίδια έξοδα στον Έβρο την στιγμή που κλιμακώνεται άγρια η ροή των παράνομων οικ. μεταναστών και προσφύγων πολέμου!

Επίσης αναπάντητο παραμένει το ερώτημα πώς θα ασκούν οι αστυνομικοί τα καθήκοντά τους με επικίνδυνα και κακοσυντηρημένα οχήματα, καθώς επίσης και πώς θα επιτευχθεί η επιτυχής φύλαξη των συνόρων μέχρι να παραδοθεί ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός (θερμικές κάμερες κλπ) που υπόσχεται η Υπουργός.

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με τις Αναφορές:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10784409.pdf

Ακολουθούν οι σύνδεσμοι με τις Απαντήσεις:

Σχετικά άρθρα

ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ~ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ ΜΕ ΜΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΝ ΘΥΜΑ (Γράφει ο κ. Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Απριλίου 2019 0
ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΟΝΥΚΛΙΣΙΑ ΜΕ ΜΥΡΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΑ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΘΥΤΟΝ ΘΥΜΑ Το Χριστομίμητο Μαρτύριο του Οικουμενικού Πατριάρχου Αγίου Γρηγορίου…

Επιστολή Παπαδάκη προς Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου ακούει;;; «Στον Έβρο πάει να γίνει έγκλημα!»

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Φεβρουαρίου 2021 0
Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 μ.μ. ο δικηγόρος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα Έβρου κ. Πάρης Παπαδάκης κοινοποίησε…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Οι καθυστερήσεις στο Σημείο Εσόδου των Κήπων θα συνεχιστούν οι δε λύσεις δεν αναμένονται…”

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιουλίου 2017 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς επίσης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στην Αναφορά που κατέθεσε…