Αναστασία Γκαρά: “Δόθηκε λύση στο ζήτημα της αδυναμίας χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος για τους δικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τελούν υπό κατάσχεση”

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Ιουλίου 2017
320 0

Άμεσα λύθηκε το θέμα με τους κατασχεμένους λογαριασμούς που ανέδειξε πρόσφατα η κα. Γκαρά με την ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών και προκάλεσε μια σειρά ενεργειών. Το ζήτημα αφορά την αδυναμία χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος και χτισίματος του αφορολόγητου για τους πολίτες με χρέη προς το δημόσιο, οι οποίοι είναι δικαιούχοι σε λογαριασμούς υπό κατάσχεση.

Από τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο του 2017, έγινε άρση των κωλυμάτων σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών υπό κατάσχεση να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το ακατάσχετο ποσό των 1250 ευρώ με όποιον τρόπο οι ίδιοι επιθυμούν και τους εξυπηρετεί (αναλήψεις, μεταφορές, ηλεκτρονικές πληρωμές και αγορές, χρήση της χρεωστικής κάρτας για αγορές κ.ά), καθώς γίνεται άμεσα πλέον η αποδέσμευση του ποσού από το ηλεκτρονικό σύστημα των τραπεζών, εφόσον η δέσμευση προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από έναν φορέα.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και η δυνατότητα συγκέντρωσης της ελάχιστης δαπάνης ώστε να εξασφαλίζεται η έκπτωση του αφορολόγητου ποσού, που προβλέπεται σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου (ν. 4446/2016).  

Η άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Οικονομικών και οι συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σε συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας αποτελεί μια χειροπιαστή απόδειξη του συνεχούς αγώνα που δίνουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε.

Η προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων όλων μας στην ισότητα και στην ισονομία καθώς και η διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών καθ’ όλες τις οικονομικές τους συναλλαγές αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, για την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά.

Σχετικά άρθρα

Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Ηγουμενίτσα με τραίνο – Προσεχώς η Εγνατία σιδηροδρομική γραμμή

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Νοεμβρίου 2015 0
Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)…

Αποφαση Υφυπουργού Οικονομικών για την Σαμοθράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Οκτωβρίου 2017 0
Η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υπέγραψε απόφαση με την οποία με την οποία: Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των…

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο βρίσκονται οι λιμενικοί στη Ρόδο

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Δεκεμβρίου 2018 0
ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΙΑΚΗ Πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, βρίσκονται από σήμερα, οι αξιωματικοί του…

Εκδημία Δημητρίου Γλύκα

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιουλίου 2020 0
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με βαθύτατη συγκίνηση αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του αγαπητού μας Δημήτρη Γλύκα. Ο μακαριστός Δημήτρης…