ΑΝΑ.Σ.Α.: “‘Αθλιες συνθήκες στο ΤΟΛ-Γυμναστήριο της Ενόργανης στην Αλεξανδρούπολη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 06:42
361 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τον παραλίγο σοβαρό τραυματισμό νεαρού αθλητή στην τελευταία προπόνηση ενόψει της α’ φάσης του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, ως δημοτική παράταξη οφείλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αθλητικοί χώροι και εγκαταστάσεις στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Αυτό όμως που συμβαίνει με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονούνται οι αθλητές της Ενόργανης Γυμναστικής στο ΤΟΛ δίπλα από το κλειστό στο Μαΐστρο, δεν έχει προηγούμενο!

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γνωστά εδώ και καιρό από τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής και μάλιστα τους έχει δωθεί και σχετική λίστα, τουλάχιστον σε όσα χρήζουν άμεσης επίλυσης, από τον Πρόεδρο του ΟΕΓΑ τον κ. Κελεσίδη Νεκτάριο.

Είναι δε ιδιαίτερα λυπηρό, όταν αναγκάζεται να γυμνάζεται κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, ένας σύλλογος που έχει μπει στην Εθνική Εφήβων, έχει μεγάλες διακρίσεις σε όλη την Ελλάδα και είναι μία από τις επαρχιακές ομάδες που αναδεικνύει και “παράγει” ταλέντα.

Yπενθυμίζεται πως ο κ. Λαμπάκης έχει υποσχεθεί με τον πλέον επίσημο τροπο από το 2013, πως ο χώρος του Παλαιού Κολυμβητηρίου θα αξιοποιηθεί για αθλητικούς σκοπούς και συγκεκριμένα θα μετατραπεί σε «Σπίτι της Γυμναστικής», χωρίς όμως αυτή η υπόσχεση να έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί.

Δικαιολογίες για έλλειψη χρημάτων δεν υπάρχουν μια και η δημοτική αρχή μετά και την αγορά των «ακριβών» πινάκων (τριπλάσιας αξίας από τους κανονικούς) αξίας 300.000 € για τον εκσυγχρονισμό του κολυμβητηρίου, επικαλέστηκε μεγάλο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πως θα είναι πλέον αναμενόμενος ο καταμερισμός του πλεονάσματος για την άμεση συντήρηση- εκσυγχρονισμό και των υπολοίπων αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο της Αλεξανδρούπολης.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
Ως ένα ζωντανό κύτταρο του Έβρου που παράγει πολιτισμό ερμηνεύοντας το παρελθόν προβάλλοντας ταυτόχρονα μια προοπτική δημιουργικής αξιοποίησης της παράδοσης…

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Aποβλήτων 

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2019 0
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των αποβλήτων είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο τρίπτυχο “Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση…

Επιστολή των Μεταφορέων Εμπόρων προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2019 0
Προς: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ι. Πλακιωτάκη Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, η βλάβη των πλοίων της ακτοπλοϊκής γραμμής Σαμοθράκη –…