ΑΝΑ.Σ.Α. : Προς το συμφέρον της Θράκης, μια ενιαία ισχυρή ποδοσφαιρική ομάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:03 μμ
297 0

Η δημοτική παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α.» μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που πήρε για τον επανασχεδιασμό του ποδοσφαίρου στην Αλεξανδρούπολη και τις επαφές της με τους ποδοσφαιρικούς παραγόντες της περιοχής, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δηλώσεις του Χρήστου Πανόπουλου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης βράβευσης του από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη.

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης υποστήριξε πως η Θράκη θα πρέπει να φτιάξει μια ενιαία ποδοσφαιρική ομάδα δεδομένης πάντα και της οικονομικής συγκυρίας. Τόνισε μάλιστα με νόημα, πως το αύριο που μπορεί να έρθει μέσα από το ποδόσφαιρο έχει μόνο μία διέξοδο. Μία ομάδα που θα παίζει και στις τρεις πόλεις, με δύναμή της τον ίδιο τον κόσμο, ικανή να μπορέσει να ανταγωνισθεί τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με ανάλογα επιχειρήματα, είχαμε τοποθετηθεί δημόσια ως δημοτική παράταξη πριν από δύο μήνες, ισχυριζόμενοι πως μόνο με μια κοινή ομάδα θα μπορέσει η Αλεξανδρούπολη να πρωταγωνιστήσει σε υψηλότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε και από την εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με τα σωματεία της περιοχής μας.

Σήμερα θα επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, πως ο ρόλος του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, στην ανασυγκρότηση της κάθε περιοχής είναι πολύπλευρος: η προβολή μεγάλων γεγονότων συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, τα μεγάλα γεγονότα έχουν σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, παρατηρείται αύξηση του αστικού τουρισμού, αυξημένη προβολή (visibility), ενώ προκύπτουν και οφέλη στο συλλογικό ηθικό των κατοίκων, το ονομαζόμενο και ‘ψυχικό εισόδημα’.

Συμπερασματικά, η πληθυσμιακή αύξηση της Αλεξανδρούπολης και οι προοπτικές ανάπτυξής της ως ένας σημαντικός ενεργειακός και διαμετακομιστικός κόμβος, την καθιστούν ισχυρό παράγοντα σε κάθε συζήτηση και σχεδιασμό για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη πλέον την Θράκη.

Ο κ. Πανόπουλος και κατά το παρελθόν απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για όλες τις ομάδες της περιοχής, ιδιαίτερα δε για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης (Π.Α.Ε. ΘΡΑΚΗΣ). Με δεδομένη και την εμπειρία του στα θέματα του ποδοσφαίρου, τον καθιστούν ως τον άνθρωπο του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να ληφθούν άμεσα όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες έτσι ώστε να εξετασθεί με την δέουσα σοβαρότητα ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

Σχετικά άρθρα

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής στις στρατιωτικές μονάδες εν όψει της στρατιωτικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017»

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Οκτωβρίου 2017 0
Στό πεδίο βολῆς στό χώρο «Σύμβολα» Κομοτηνῆς εὐρέθη τό πρωΐ τῆς Δευτέρας, 2ας Ὀκτωβρίου 2017 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί…

“Υπό την προστασία” των ναυαγοσωστών , οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης για το καλοκαίρι!

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουνίου 2016 0
“Υπό την προστασία” των  ναυαγοσωστών ξεκίνησαν να βρίσκονται οι λουόμενοι στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης κατά την περίοδο του καλοκαιριού Καλός καιρός και καλή παρέα είναι ο…

ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2017 0
Εὐχαρίστως γνωρίζεται ὅτι τό ἀπόγευμα τῆς Πέμπτης, 2ας Νοεμβρίου 2017 καί περί ὥρα 5:00 μ.μ. ἔμπροσθεν τοῦ Δημαρχείου Κομοτηνῆς θά λάβῃ…