Ανδρέας Καραγιώργης: “Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν τις τελευταίες ημέρες όσοι θέλησαν να επισκεφτούν το νησί της Σαμοθράκης”

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:55 μμ
279 0

Δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού και εκλεγμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Ανδρέα Καραγιώργη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που θεσμικοί εκπρόσωποι της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διατείνονται πομποδώς πως «ο τουρισμός είναι το βαρύ χαρτί της Περιφέρειας» και περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αναρωτιούνται «γιατί πολλοί επισκέπτες μας, περνούν και φεύγουν», η απίστευτη ταλαιπωρία που έζησαν τις τελευταίες ημέρες όσοι θέλησαν να επισκεφτούν το νησί της Σαμοθράκης, λόγω βλάβης του πλοίου που εκτελεί το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, αναδεικνύει το πόσο πίσω βρισκόμαστε ακόμη στο ζήτημα της οργάνωσης και των υποδομών υποστήριξης του τουρισμού στην Περιφέρειά μας. 

Επιβεβαιώνεται δε παράλληλα, αυτό που μετ’ επιτάσεως είχαμε επισημάνει κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου. 

Η υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης, και η εξυπηρέτηση του νησιού μόνο μέσω της Αλεξανδρούπολης, έχει επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, όσο και στην τουριστική προοπτική του νησιού. 

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια εξεύρεσης οριστικής και σε 12μηνη βάση λύσης για την ακτοπλοϊκή, με αξιόπλοα πλοία, σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα, καθώς επίσης και την διεύρυνση για την ενεργοποίηση και άλλων λιμανιών που θα συνδέσουν τη Σαμοθράκη με περισσότερα σημεία αναχώρησης-προορισμού, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες, να γνωρίσουν το πανέμορφο αυτό νησί της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

 

Για την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Καραγιώργης Ανδρέας

Σχετικά άρθρα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ: αναστολή όλων των εκδηλώσεων,  ημερίδων, Γενικών Συνελεύσεων, Διοικητικών Συμβουλίων κ.λ.π.

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Μαρτίου 2020 0
Το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Έβρου, μετά την συνεδρίασή του στις 11 Μαρτίου 2020, αποφάσισε, στα πλαίσια των προληπτικών…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Τα φυσικά εμπόδια ευθύνονται για τον επικίνδυνο Κόμβο Μάνδρας ή η ελλιπής κατασκευή του;”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2019 0
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της…

Σταύρος Κελέτσης : “Η Συμφωνία Ελλάδος και Η.Π.Α. αναγνωρίζει και αναβαθμίζει το ρόλο της Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2020 0
Ψηφίστηκε χθες από την ελληνική Βουλή η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών. Η Συμφωνία προβλέπει, μεταξύ…