Ανδρέας Καραγιώργης: “Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει και μπορεί να επαναλειτουργήσει”

Δημοσιεύτηκε στις: at 23 Ιουλίου 2019
183 0

Με βαθιά ανησυχία πληροφορούμαστε πως το «σχέδιο εξυγίανσης» της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία ήταν και η μόνη η οποία το στήριξε κατά την διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιουλίου, είναι πιθανό να οδηγήσει άμεσα στο κλείσιμο του συνόλου των παραγωγικών μονάδων της ΕΒΖ στην Ελλάδα, χωρίς καμία απολύτως εγγύηση για την πιθανή επαναλειτουργία τους.

Είχαμε από νωρίς επίσης εκφράσει τις ανησυχίες μας για τον ιδιώτη επενδυτή και τα «θολά» επενδυτικά του σχέδια.

Για μια ακόμη φορά τονίζουμε :

Κανένα «σχέδιο εξυγίανσης», κανένα «επενδυτικό πλάνο» δεν πρέπει να αφήνει ακάλυπτους τόσο τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ, όσο και τους τευτλοπαραγωγούς της χώρας.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, πρέπει και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Για την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Καραγιώργης Ανδρέας

Σχετικά άρθρα

Εισηγήτρια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη γεωθερμία η Νατάσα Γκαρά

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαρτίου 2019 0
– Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η συζήτηση του νομοσχεδίου “Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της…

Ε.Λαμπάκης: «Εισπράττουμε τους πρώτους καρπούς των προσπαθειών μας» – Χ.Τοψίδης: «Μεγάλη επιτυχία που δέχτηκε μια κυβέρνηση να επενδύσει στην περιοχή μας»

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Νοεμβρίου 2015 0
Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στα ΜΜΕ το μεσημερι της Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και…