Στέλνω αυτήν την επιστολή για να ενημερώσω τους συνδημότες μου ότι από την 5η Σεπτεμβρίου 2022, δεν είμαι πλέον μέλος της δημοτικής παράταξης του κου Μαυρίδη Βασίλη.

Όπως ανακοίνωσα και στο Δημοτικό συμβούλιο της 6ης Σεπτεμβρίου 2022, θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σαν ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδας, για την επίτευξη των στόχων, τις ανάγκες και τις προοπτικές του τόπου, αλλά και σεβόμενος τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση μετά από πολλή περίσκεψη, αφορούν μεταξύ άλλων, στην έλλειψη δημοκρατίας στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Ορεστιάδας, από την πλευρά του Δημάρχου, στον συγκεντρωτικό τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων θεμάτων από την αρχή της θητείας, στην απουσία πρωτοβουλιών για συστράτευση όλων στην αντιμετώπιση τους, αλλά και στις διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες στον τόπο.

Δυστυχώς ο νυν Δήμαρχος Ορεστιάδας λειτουργεί με προσωπικές θέσεις και πρακτικές, αδυνατεί να δημιουργήσει ένα πλέγμα συμμαχιών για την πόλη και διαχειρίζεται μόνος του όλα τα σημαντικά ζητήματα, χωρίς να συνεργάζεται με τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισή τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται, λόγω μη επάρκειας γνώσεων, δράσεις που θα άλλαζαν την πορεία της περιοχής. Αλλά και να ανακόπτονται πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις χρήσιμες για τον τόπο και τους συνδημότες. Να αναφερθούμε πού πρώτα;

  • στο υδροηλεκτρικό έργο του Άρδα: είναι οχτώ χρόνια στάσιμο και κανείς δεν έχει κάποια ενημέρωση για την πορεία του, παρ’ότι έχω θέσει εξ’αρχής τον εαυτό μου στην διάθεση του Δήμου να βοηθήσω ανεξαρτήτως αξιωμάτων
  • στην περίεργη προμήθεια φωτισμού που προσπάθησε να φέρει χωρίς να ρωτήσει την άποψη κανενός, ούτε καν την δική μου, όντας ειδικός στο θέμα και μέλος του συνδυασμού του, ενώ μάλιστα είχα διαφωνήσει με την εισήγηση του θέματος
  • στον εξωθεσμικό τρόπο διαχείρισης του ΚΥΤ
  • στην απάθεια απέναντι στην διαρκή υποβάθμιση του πανεπιστημίου μας
  • στην εχθρική αντιμετώπισή του στην συντριπτική από μαζικότητα διεκδίκηση ομπρέλα, για την δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου την οποίο πολέμησε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να την αποδυναμώσει, έστω και με έωλα επιχειρήματα
  • στο θέμα των ανεμογεννητριών που υποσχέθηκε ο Δήμαρχος πως θα φέρει το ζήτημα των αντισταθμιστικών σε νέο Δημοτικό συμβούλιο;!!! Άραγε με ποια αφορμή θα το κάνει, όταν σήμερα κιόλας βγήκε στην «Διαύγεια» η τελική απόφαση έγκρισης της ΜΠΕ του έργου. Προφανώς οποιοδήποτε όπλο διαπραγμάτευσης είχαμε πριν, τώρα το χάσαμε. Και υπάρχει υπεύθυνος γι’ αυτό.

Στην εποχή που βρισκόμαστε η αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων απαιτεί συνοχή, σύμπνοια, τόλμη και αποφασιστικότητα.

Απαιτεί αποφάσεις που παίρνονται στο φως και όχι σε κλειστά γραφεία και μέσα στο σκοτάδι.
Απαιτεί γνώσεις, διάλογο με όλους και συμμαχίες σε όλα τα επίπεδα.

Όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έλλειψαν από τον τόπο μας, με αποτέλεσμα να χάνονται και οι ευκαιρίες.

Βρίσκομαι στην τοπική αυτοδιοίκηση για να είμαι χρήσιμος στον Δήμο Ορεστιάδας και στους συνδημότες μου, για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις τους, για να τους δώσω την ελπίδα ότι μπορούμε να παλέψουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες μας, ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ψυχολογία ελπίδας για το αύριο, για να τους πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Έχω υποχρέωση να διαφυλάξω το συμφέρον του Δήμου και αυτό ορκίστηκα να κάνω πριν από τρία χρόνια, όταν ξεκίνησα με την ψήφο των συνδημοτών μου να τους υπηρετώ.
Τα ίδια ακριβώς υπόσχομαι ότι θα κάνω και στην συνέχεια. Κανένας δεν περισσεύει σε αυτόν τον τόπο”.

Προηγούμενο άρθροΝάσος Ηλιόπουλος: “Η Κυβέρνηση προσβάλει τους κάτοικους του Έβρου – Μόνο για τις φωτογραφίες νοιάζονται στην Κυβέρνηση”
Επόμενο άρθροKOMOTHNH: Συνελήφθη ο άντρας που έβαλε φωτιά στη σύζυγό του