Ανοιχτή επιστολή του Φώτη Μανούση στο Δήμαρχο Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:05
503 0

Κύριε Δήμαρχε,

Αναγκάζομαι να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή μη έχοντας άλλο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας.

Θα σας θυμίσω ότι δεν μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσατε, αν αποδέχεστε την πρότασή μου για πραγματοποίηση συνάντησης, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις για τα σοβαρά προβλήματα του νησιού μας.

Προφανώς για εσάς ή δεν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να συζητηθούν ή απλά δεν θέλετε να τα συζητήσετε μαζί μου.

Είναι δικό σας δικαίωμα να πιστεύετε ότι θέλετε, και δική μου υποχρέωση να δημοσιοποιώ τα προβλήματα, την άποψή μου, και τις λύσεις που εγώ προτείνω.

-Πρόσφατα παρουσιάσατε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του βιολογικού στην Καμαριώτισσα. Βέβαια επιμελώς αποφύγατε να απαντήσετε στους προβληματισμούς δημοτών που εκφράστηκαν δημόσια, για την καταλληλότητα του σημείου εγκατάστασης του βιολογικού στο ακρωτήρι.

Ούτε καν απαντήσατε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης που και αυτός έθεσε τους ίδιους προβληματισμούς.

Κύριε Δήμαρχε,

Τα συνεχόμενα λάθη που εδώ και χρόνια συντελέστηκαν -με τη δική σας συμμετοχή- για τον βιολογικό δεν διορθώνονται με ένα μεγαλύτερο λάθος.

Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει τι πάτε να κάνετε γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται οι πανηγυρισμοί σας.

Κύριε Δήμαρχε,

Με αυτήν την απόφαση θα «τελειώσετε» τελείως την Καμαριώτισσα.

Αδυνατώ να κατανοήσω την επιθυμία σας να εγγράψετε στα πεπραγμένα σας μετά την πρώτη «επιτυχία» σας σύμφωνα με την οποία «άνθρωποι και σκουπίδια ταξιδεύουν μαζί» και δεύτερη επιτυχία με το βιολογικό ώστε πλέον να ισχύσει το «Καμαριώτισσα και οσμές τουαλέτας μαζί».

Κύριε Δήμαρχε,

Σας προτείνω:

Α) Άμεσα προσλάβετε ως σύμβουλο έναν Μηχανολόγο-Μηχανικό γνώστη αντίστοιχων εγκαταστάσεων ώστε αφού σας βοηθήσει να κατανοήσετε το πρόβλημα, να πραγματοποιήσετε τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.

Θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε ακόμη και τον Μηχανολόγο Κώστα Παπά που προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο.

Β) Επεκτείνετε την εργολαβία εγκατάστασης -έστω και με δαπάνες των δημοτών- προκειμένου ο βιολογικός να τοποθετηθεί σε κατάλληλο χώρο μακράν του οικισμού.

Ούτως ή άλλως, -υποθέτω γνωρίζετε- ότι το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο της Καμαριώτισσας σε πολλά σημεία έχει καταστραφεί και θα χρειαστούν επιπλέον χρονοβόρες επεμβάσεις.

Κύριε Δήμαρχε,

Ολόκληρη η κυβέρνηση υποστηρίζει το νησί. Αποδείξτε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε.

Κάντε κάτι!

Μην επικαλείστε χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία!

Στο χέρι σας είναι να τις ξεπεράσετε! Αρκεί να θέλετε! Αρκεί να το τολμήσετε!

 

Φώτης Μανούσης

Μηχανικός – Δημότης Σαμοθράκης

Σχετικά άρθρα

Μιχαηλίδης φεύγει… Μιχαηλίδης έρχεται για υποψήφιος Δήμαρχος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη!

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Απριλίου 2017 0
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρουπολης επιχειρεί και σε αυτές τις εκλογές να τοποθετήσει επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο του Δήμου Αλεξανδρουπολης άτομο που…

Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνει ο Χρυσοχοΐδης – Μέλος της οικογένειάς του βγήκε θετικό στον ιό

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2020 0
Σε προληπτική καραντίνα μπαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς μέλος του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός του διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό. Όπως…

Ενημέρωση του Φιλοζωικού Σωματείου “ΚΙΒΩΤΟΣ” Αλεξανδρούπολης , στον Συλλόγο Μέριμνας ΑΜεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Οκτωβρίου 2018 0
Το Φιλοζωικό Σωματείο “ΚΙΒΩΤΟΣ” Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ύστερα από πρόσκληση στο Συλλόγο Μέριμνας ΑΜεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης “ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ”. Η…

Αθανάσιος Τσώνης: “Ο οδικός τουρισμός δέχτηκε ένα βαρύτατο πλήγμα στην ΑΜΘ – Θεωρούμε άμεσα αναγκαία την εφαρμογή των βασικών μέτρων της αρχικής Δέσμης Προτάσεών μας , προς το Υπουργείο Τουρισμού”

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Ιουλίου 2020 0
Όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης:  Με πλήρη Σεβασμό στη θεμελιώδη αρχή της Δημόσιας και Ατομικής Υγείας,…