Αντίθετο με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:23
94 0

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου αντιπροσωπία των  οργανώσεων Β. Έβρου του ΚΚΕ συναντήθηκε στο Φυλάκιο Ορεστιάδας με τον πρόεδρο της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστο Τυρμπάκη και μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Στολτίδη Λεωνίδα, σχετικά με την επέκταση και μετατροπή του ΚΥΤ Φυλακίου σε κλειστό κέντρο μακροχρόνιου εγκλωβισμού προσφύγων και  μεταναστών. Επίσης η αντιπροσωπία του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις θέσεις του κόμματος, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, επαναλαμβάνοντας άλλη μια φορά:

  • Την αντίθεση του με την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.
  • Το αίτημα να κλείσουν όλες οι κλειστές δομές σε όλη τη χώρα.
  • Το αίτημα δημιουργίας σύγχρονων ανοιχτών δομών στην ηπειρωτική χώρα.
  • Την απαίτηση κατάργησης των συμφωνιών ΕΕ – Τουρκίας και της συνθήκης του Δουβλίνο.
  • Το αίτημα δυνατότητας υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησής τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Την απαίτηση απεμπλοκής της Ελλάδας από κάθε είδους πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Την απαίτηση κατάργησης των συμφωνιών διευκόλυνσης και παραχώρησης εγκαταστάσεων στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπίας του ΚΚΕ για τις ανησυχίες και τις διαφωνίες των κατοίκων του Φυλακίου και της γύρω περιοχής.

Σχετικά άρθρα

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: “Απειλείται ευθέως από το κράτος το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των κάτοικων της Ελληνικής Περιφέρειας”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Νοεμβρίου 2018 0
Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων του ιστορικού Δήμου Ιάσμου, μίλησε το Σάββατο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αίσθηση έκανε η παρουσία τριών πρώην…

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης: “Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης με την αγορά να λειτουργεί 19:00-22:00”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιουνίου 2018 0
Ξεκινά από σήμερα το απόγευμα και έως την 31 Αυγούστου το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης με την…

Μια προσφορά ζωής από τον Όμιλο Κοπελούζου στη Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Οκτωβρίου 2019 0
Σε μία δωρεά ζωής προχώρησε ο Όμιλος Κοπελούζου με βασικούς αποδέκτες τους νεφροπαθείς στην Αλεξανδρούπολη. Ο ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος ανακαίνισε…