Αντιδρούν οι Πομάκοι της Ξάνθης στις δηλώσεις Ασάφογλου

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:17
67 0

Οι δηλώσεις της προέδρου του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ/DEB), Τζιγδέμ Ασάφογλου στην ΕΡΤ, περί “τουρκικής” ταυτότητας της μειονότητας στη Θράκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Πομάκων της Ξάνθης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή του στα όσα ακούστηκαν στην κρατική τηλεόραση με την κάτωθι ανακοίνωση:

Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να “βαφτίσει ” την μειονότητα ως τουρκική.

Αυτή η δήλωση της είναι τουλάχιστον  προσβλητική όσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης  όσο και για τους χριστιανούς.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί να αλλάξει ή να βαφτιστεί  όπως την θέλει κάποιος άλλος!

Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς.

Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σχετικά άρθρα

Φώφη Γεννηματά από την Αλεξανδρούπολη: “Τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2019 0
“Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για…

Ανοιχτή επιστολή του ΑΚΚΕΛ στον ΥΠΑΑΤ Μάκη Βορίδη, για δηλώσεις στις Βρυξέλλες σχετικά με ελληνοποιήσεις γάλακτος

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Δεκεμβρίου 2019 0
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,   Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) πληροφορήθηκε ότι κατά την τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών…