Αντιδρούν οι Σύλλογοι Εβριτών ΑΜΘ στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου – “Δεν επιτρέπονται πειραματισμοί στην πλάτη της Θράκης”

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Ιανουαρίου 2021
63 0

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΙΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ
(ΔΡΑΜΑΣ–ΚΑΒΑΛΑΣ–ΣΕΡΡΩΝ–ΞΑΝΘΗΣ & ΡΟΔΟΠΗΣ)
Email: evritespamth@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Έβρος για μια ακόμη φορά αγωνιά και μαζί του και οι Σύλλογοι Εβριτών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών.

Εκφράζοντας τη σκέψη όλων των μελών των συλλόγων μας, μεταφέρουμε τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους φορείς του Έβρου που αυτές τις ώρες, βγήκαν μπροστά για να εκφράσουν την ανησυχία τους και την αντίθεσή τους για την επέκταση του ΚΥΤ Ορεστιάδας, και την αύξηση του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών, που αυτό θα εξυπηρετεί σε μια ευαίσθητη από κάθε άποψη περιοχή, μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επιβάλλεται αυτές τις στιγμές η ελληνική κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι του λαού και των αρχών, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να αναθεωρηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός, καθόσον οι συνθήκες αλλά και όλα όσα βιώνει η πατρίδα μας εδώ και ένα περίπου χρόνο, δεν επιτρέπουν πειραματισμούς στην πλάτη των Εβριτών, αλλά και της Θράκης, γενικότερα.

Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να στρατευτούμε όλοι και για μια ακόμα φορά, προκειμένου να ξεπεραστεί το κλίμα δυσφορίας και ανησυχίας, ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση και οι κάτοικοι του Έβρου να μπορούν να αισθάνονται μόνιμα ασφαλείς. Μια λύση που δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του ΚΥΤ στον Έβρο.

Για το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Εβριτών ΠΑΜΘ

Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης
Νικόλαος Καφετζόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Καβάλας
Απόστολος Πολυμένης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης
Αθανάσιος Καραθανάσης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Σερρών
Γεώργιος Μαζαράκης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας 

Δείτε λιγότερα

Σχετικά άρθρα

Ερώτηση Δημοσχάκη για τη μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουνίου 2016 0
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης…

Ακυρώσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, 2016 λόγω της 24ωρης απεργίας της ΟΣΥΠΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιανουαρίου 2016 0
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016 Λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), η ΑEGEAN και…