Αν. Δημοσχάκης: “Η Κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί οριστική λύση για τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου”

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:30
340 0

Στο πλαίσιο ομιλίας μου στο Σ/Ν του Υπ.Παιδείας, τον Απρίλιο 2019, είχα υπογραμμίσει στον τότε Υπουργό Παιδείας, ότι το κατατεθέν Σχέδιο Νόμου και η απόφαση να υπαχθεί η Νοσηλευτική Διδ/χου στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υποβαθμίζει ουσιαστικά το Ίδρυμα και θέτει την Θράκη στο περιθώριο.

Στο πλαίσιο της παρέμβασής μου στη Δημόσια Διαβούλευση για την λειτουργία της Σχολής, τον Φεβρουάριο 2019, έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου ότι η σχολή οδεύει στο να κλείσει!!

Σε όλες μου τις κοινοβουλευτικές ενέργειες, τόνιζα ότι ο φυσικός, γεωγραφικός, διοικητικός κι ακαδημαϊκός χώρος στον οποίο πρέπει να υπαχθεί η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!

Με επιστολή μου (26/09) σε συνέχεια της επισκέψεώς μου στα Υπουργεία Παιδείας & Υγείας, πρότεινα λύσεις προκειμένου να μην χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά!

Υπογράμμισα την αναγκαιότητα να προαχθεί η Σχολή από παράρτημα ενός τμήματος ΠΕ της Θεσσ/νίκης, σε αυτοτελές Τμήμα Π.Ε. στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με έδρα το Διδ/χο!

Εκεί ανήκει η σχολή…αυτός είναι ο φυσικός της χώρος!!

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, άκουσα χθες (25/11) από το Βήμα της Βουλής, τον Υφυπουργό Παιδείας, Β.Διγαλάκη, σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Κ.Κ.Ε., Δελλή, περί της Νοσηλευτικής Σχολής, να συμμερίζεται την άποψή μου αυτή!!

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι, γεωγραφικά το λογικό είναι η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου να υπαχθεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιος Θράκης και όχι να εξακολουθεί να υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Η υπαγωγή της Νοσηλευτικής Σχολής στο ΔΠΘ δεν είναι ζήτημα Υπουργείου, όπως ανέφερε, αλλά της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής ΑΔΙΠ, (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση) και θα δρομολογηθεί με την συναίνεση των δυο Πανεπιστημίων, δηλ του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΔΠΘ!

Το Υπουργείο σε ένα αυτοδιοίκητο χώρο παρεμβαίνει υπαλλακτικά για την άμεση λειτουργία της Σχολής!

Η ΝΔ τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και δείχνει εμπράκτως ότι δεν εγκαταλείπει την νευραλγική περιοχή της Θράκης και τους κατοίκους της!!

Σχετικά άρθρα

Διοργάνωση Σεμιναρίου: «Οι Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Στρατηγικές Απεμπλοκής από την Υφιστάμενη Κατάσταση»

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Οκτωβρίου 2015 0
Το Επιμελητήριο Έβρου, αντιλαμβανόμενο για ακόμη μια φορά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, προβαίνει στην διοργάνωση…

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην Περιοχή Ευθύνης των Γ΄ και Δ΄ Σωμάτων Στρατού

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Ιουνίου 2020 0
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίησε, την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, επισκέψεις σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Φυλάκια…