Μόνο αρνητική εντύπωση μου προκάλεσε το καθυστερημένο ενδιαφέρον του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φερών και ιδιαίτερα του Προέδρου και Αντιπροέδρου  του, οι οποίοι βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση δέκα και πλέον χρόνια, για το θέμα της επέκτασης των νεκροταφείων Φερών.  

Την έκπληξη διαδέχθηκε η θλίψη και η απογοήτευση καθώς διαπιστώθηκε ότι ο Πρόεδρος κάλεσε στη Συνεδρίαση  του Συμβουλίου  της Δ.Κ. και τους ιερείς των Ι. Ναών των Φερών με μοναδικό σκοπό το λαϊκισμό και την παραπλάνηση, κινούμενος στα όρια του πολιτικού εκβιασμού και των μικροπολιτικών συμφερόντων. 

Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια η λειτουργία του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φερών  είναι όσο το δυνατόν πιο στεγανή σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή, γεγονός που έχει δημιουργήσει σε όλους μας σοβαρότατα ερωτήματα σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους ακολουθεί αυτή την τακτική σε όλους τους τομείς. 

Ενημερώνω λοιπόν ότι από την αρχή,  κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι ν’ αντιμετωπίζουμε κατάματα τα προβλήματα του κάθε οικισμού με στόχο να επιλυθούν, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των δημοτών μας, δίνοντας έτσι απάντηση στους «μηδενιστές» και τις «απαξιωτικές  κραυγές». 

Έτσι η Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Φερών, ασχολήθηκα από την πρώτη στιγμή με το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ειδικότερα: 

Πρώτον, διεκδικήσαμε από το Ελληνικό Δημόσιο την παραχώρηση των νεκροταφείων στο Δήμο, 

Δεύτερον, έχουμε ήδη προχωρήσει στην αποτύπωση του νεκροταφείου στο σύνολο του  αγροκτήματος

Τρίτον, δόθηκε η εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τον ακριβή εντοπισμό του για την έκδοση τοπογραφικού διαγράμματος 

και 

Τέταρτον, μετά από απόφαση του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης, έχει σταλεί το σχετικό αίτημα του Δήμου στην Περιφέρεια για την παραχώρηση του οικοπέδου. 

Χαρακτηριστικό της επιπολαιότητας και της ανευθυνότητας του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φερών και όχι μόνο, είναι ότι το 2019 υλοποιήθηκε εργολαβία «Συντήρηση και περίφραξη νεκροταφείων», και συγκεκριμένα στα νεκροταφεία Φερών, προχώρησαν σε αποκατάσταση και επιδιόρθωση της περίφραξης σε λάθος οικόπεδο. Εάν εκείνη την περίοδο ζητούσαν ένα τοπογραφικό διάγραμμα από την Τεχνική Υπηρεσία, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για πρόβλημα και θα είχαμε επάρκεια χώρου. 

Εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι τα κάνουμε  όλα τέλεια, όμως κατά κοινή ομολογία κάθε μέρα η εικόνα του Δήμου αλλάζει προς το καλύτερο. Στα τρεισήμισι χρόνια πραγματοποιήσαμε πολλά και δρομολογήσαμε ακόμη περισσότερα τα οποία θα εξελιχθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες αλλά σιωπηρά προς όφελος των δημοτών μας και μόνο.  Και πραγματικά λυπούμαστε που κάποιοι εξακολουθούν να μην το παραδέχονται διότι φοράνε επιλεκτικά γυαλιά ….

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ, ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

& Δ.Ε. ΦΕΡΩΝ

ΚΟΛΓΙΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Προηγούμενο άρθροΝέα Περιφερειακή Αναγέννηση: «Τοψίδης: ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Περιφέρειας ΑΜΘ – Στο κενό τα ψεύδη και οι συκοφαντίες του – Στο αρχείο η μήνυσή του κατά αιρετών στελεχών»
Επόμενο άρθρο1ο Πανθρακικό Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αυτοάμυνας Γυναικών