Απάντηση Ο.Λ.Α σε αναρτήσεις του κ. Φ.Μανούση

500 0

Με αφορμή τις αναρτήσεις του κ. ΦΩΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ, ιδιοκτήτη της εταιρίας SAOS FERRIES στον προσωπικό λογαριασμό του στο FACEBOOK και τις δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης,, σχετικά με την είσπραξη και τον τρόπο αξιοποίησης από τον ΟΛΑ του ειδικού ανταποδοτικού τέλους διέλευσης επιβατών και επιβατών του ακτοπλοϊκού δρομολογίου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ  και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τα παρακάτω:

  1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2575/1998 και 2399/96, του Ν.Δ. 44/1973 και της Γνωμ. 17/329/20.04.2004, το ειδικό ανταποδοτικό τέλος που επιβάλλεται προορίζεται για τον εκσυγχρονισμό και βελτίωση των λιμενικών έργων και εγκαταστάσεων με σκοπό την βελτίωση της παροχής των λιμενικών υπηρεσιών.
  2. Το τέλος εισπράττεται μέσω των εισιτηρίων των επιβατών και οχημάτων και αποδίδεται από την πλοιοκτήτρια εταιρία στον Οργανισμό και κατατίθεται σε ΕΙΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ «Ειδικά λιμενικά τέλη για βελτίωση και συντήρηση λιμένα», και δεν συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο κύκλο εργασιών. Δηλαδή, ο Οργανισμός δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από το τέλος για κανένα άλλο σκοπό.
  3. Αυτό το ανταποδοτικό τέλος αποδίδεται κάθε μήνα από την εταιρία του ΣΑΟΣ, δηλ. του κ. ΜΑΝΟΥΣΗ, καθόσον είναι το μοναδικό δρομολόγιο που διενεργείται μέχρι σήμερα από τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Καμαριώτισσας.
  4. Για την τελευταία διετία που έχει ελεγχθεί, η ΟΛΑ ΑΕ στον τομέα του ειδικού ανταποδοτικού τέλους έχει βεβαιώσει 227.980,65 ευρώ, έχει εισπράξει 166.182,31 ευρώ και έχει δαπανήσει για επισκευές , συντηρήσεις και βελτιώσεις το ποσό των  194.440,59 ευρώ.

Κάθε καλόπιστος μπορεί να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.

 

Από την Διοίκηση της Ο.Λ.Α.  Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Εγκρίθηκε η κολχικίνη ως φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού – Ο Καθηγητής του ΔΠΘ Παναγόπουλος Περικλής στην ομάδα μελέτης

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιανουαρίου 2021 0
Το «πράσινο φως» για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος…

Το Υπουργείο Παιδείας επιχορηγεί τις 4 Μητροπόλεις της Θράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Δεκεμβρίου 2020 0
Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, επιχορηγούνται οι 4 μητροπόλεις της Θράκης (Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ιερά Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και…