Απάντηση σε δημοσίευμα της παράταξης «ΑΝΑΣΑ»

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:19
594 0

 

Σχετικά με το δημοσίευμα  στις 02-04-2019 της παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α»  που αφορά στο έργο: Επέκταση ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, δεν υφίσταται « 2ο υποέργο πρώτης εργολαβίας». Το έργο είναι ένα και  εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως έχει εγκριθεί.
  • Σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και της επιστήμης, ένας χώρος χωρίς την απαιτούμενη σήμανση, οριοθέτηση και ασφάλεια δε μπορεί να χαρακτηρισθεί «υπάρχον πάρκινγκ». Η διαμόρφωση, ο διαχωρισμός μέσω νησίδων – διαγραμμίσεων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ο ηλεκτροφωτισμός και η δενδροφύτευση του χώρου, έγιναν  με στόχο τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων,   καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
  • Σχετικά με την επιλογή του πλάτους του ποδηλατόδρομου, διευκρινίζουμε ότι αυτή έγινε σύμφωνα με τις  ισχύουσες προδιαγραφές και μάλιστα με την επιλογή του μικρότερου δυνατού  πλάτους για αμφίδρομους ποδηλατόδρομους.  Η τήρηση των προδιαγραφών είναι προαπαιτούμενο της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.

 

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο, είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (Β.Α.Α), το οποίο από το σχεδιασμό του έχει ως στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής αντί της βελτίωσης της χωρητικότητας του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής ροής.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ! ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΦΘΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

 

 

 

Ο επικεφαλής

 

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

                                                                                               Ευάγγελος Λαμπάκης

Σχετικά άρθρα

Προσληψη 29 ατομων (Προσωπικό Καθαριότητας & Προσωπικό Εστίασης) στο Νοσοκομείο Διδυμοτειχου

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιουλίου 2017 0
Ανακοινώνουμε την πρόσληψη προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε θέσεις και ειδικότητες ως εξής: 20 θέσεις,…

Επιστολή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στην Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Σεπτεμβρίου 2020 0
Επίτιμο Κυρία Ντόρα Μπακογιάννη Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Πρόεδρο Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Θράκη Εις Αθήνας Κυρία Μπακογιάννη, Με ιδιαίτερη…

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης: Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Σεπτεμβρίου 2017 0
Λόγω των πρόσφατων μεγάλων Δασικών πυρκαγιών που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Π.Ε. Καβάλας &…