Απάντηση σε δημοσίευμα της παράταξης «ΑΝΑΣΑ»

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:19
639 0

 

Σχετικά με το δημοσίευμα  στις 02-04-2019 της παράταξης «ΑΝΑ.Σ.Α»  που αφορά στο έργο: Επέκταση ποδηλατόδρομου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, δεν υφίσταται « 2ο υποέργο πρώτης εργολαβίας». Το έργο είναι ένα και  εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως έχει εγκριθεί.
  • Σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής και της επιστήμης, ένας χώρος χωρίς την απαιτούμενη σήμανση, οριοθέτηση και ασφάλεια δε μπορεί να χαρακτηρισθεί «υπάρχον πάρκινγκ». Η διαμόρφωση, ο διαχωρισμός μέσω νησίδων – διαγραμμίσεων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ο ηλεκτροφωτισμός και η δενδροφύτευση του χώρου, έγιναν  με στόχο τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια των πεζών και των οχημάτων,   καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.
  • Σχετικά με την επιλογή του πλάτους του ποδηλατόδρομου, διευκρινίζουμε ότι αυτή έγινε σύμφωνα με τις  ισχύουσες προδιαγραφές και μάλιστα με την επιλογή του μικρότερου δυνατού  πλάτους για αμφίδρομους ποδηλατόδρομους.  Η τήρηση των προδιαγραφών είναι προαπαιτούμενο της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ.

 

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω έργο, είναι ενταγμένο σε πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (Β.Α.Α), το οποίο από το σχεδιασμό του έχει ως στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας και ποιότητας ζωής αντί της βελτίωσης της χωρητικότητας του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της κυκλοφοριακής ροής.

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ! ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΦΘΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

 

 

 

Ο επικεφαλής

 

«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

                                                                                               Ευάγγελος Λαμπάκης

Σχετικά άρθρα

Να δοθούν εξηγήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Δράμας ζητάει η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Δεκεμβρίου 2020 0
Μία άλλη πραγματικότητα θέλουν να μας παρουσιάσουν το υπουργείο υγείας, η πολιτική προστασία και η κυβέρνηση γενικότερα, σχετικά με την…

Σύλ. Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης: “Στις ελλείψεις του καλοκαιριού συμβάλουμε όλοι απλώνοντας χέρι βοήθειας στους χρόνια πάσχοντες”

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Ιουλίου 2018 0
Στις ελλείψεις του καλοκαιριού συμβάλουμε όλοι απλώνοντας χέρι βοήθειας στους χρόνια πάσχοντες. Στην Ελλάδα 2.500 Θαλασσαιμικοί μεταγγίζονται με 4 μονάδες…

ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΚΚΕ: Να μην εγκατασταθεί αμερικανονατοϊκής βάση στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Φεβρουαρίου 2020 0
ΗΡΘΑΝ ΚΑΤΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ…… Με σταθερά βήματα, προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με την Ρωσία.…