Ο κ.Λαμπάκης όταν απευθύνει σε δημοτικό σύμβουλο τον χαρακτηρισμό του “αμετανόητου λαϊκιστή”, οφείλει πρωτίστως δημόσια να απαντήσει, αν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την επιστροφή των χρημάτων που οφείλονται προς τον δήμο, από τους παράνομους μισθούς της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Για το γεγονός αυτό το οποίο προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, δεσμεύτηκε ο ίδιος στις 7/12/2015, για την εντός εξαμήνου επιστροφή του ποσού των περίπου 40.000 ευρώ.
Όσο αφορά την ουσία της υπόθεσης, με τις συνεχείς αναθέσεις προς την μεταφορική εταιρεία του δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μυτιληνού και Πρόεδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Α., έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Οι από καιρό καταγγελίες πολιτών, για ευνοϊκή μεταχείριση από πλευράς της δημοτικής αρχής προς την μεταφορική εταιρεία “ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕ” με έδρα την Αλεξανδρούπολη, μας “ανάγκασαν” να προβούμε σε σχετικό ερώτημα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή στάθηκε η 2085/2016 απόφαση για απευθείας ανάθεσης από πλευράς του δημάρχου, αυτή την φορά για την μεταφορά προϊόντων από την Αλεξανδρούπολη στους Δήμους Σουφλίου & Σαμοθράκης με την συγκεκριμένη μεταφορική εταιρεία, έναντι του ποσού των 10.044,00 € !!!
Η απάντηση που πήραμε πέρα από την χλεύη του δημάρχου, ήταν πως είχαν προηγηθεί της απευθείας ανάθεσης, πέντε (5) άγονοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί, χωρίς να έχει προσέλθει κανείς ενδιαφερόμενος. Κάτι αντίστοιχο αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου από πλευράς του κ. Λαμπάκη, με την επί πλέον επισήμανση πως ο κ. Μυτιληνός έκανε εξυπηρέτηση προς τον Δήμο χωρίς κανένα κέρδος, αλλά με ζημία για την εταιρεία  του!!! Πριν ευχαριστήσουμε δημόσια τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ για την ευγενική του προσφορά και πριν προφανώς πούνε πως μας κάνουν χάρη που ασκούν την διοίκηση του δήμου, ας προηγηθεί ένας διάλογος επιχειρημάτων προς ενημέρωση των πολιτών.
Από πουθενά δεν προκύπτει (έχουμε επισκεφθεί και το αρμόδιο τμήμα Προμηθειών του δήμου) η δικαιολογία των πέντε (5) άγονων μειοδοτικών διαγωνισμών!
Το μόνο σχετικό που υπάρχει, είναι μια ανακοίνωση παροχής υπηρεσίας για “μεταφορά προϊόντων” στην ιστοσελίδα του δήμου (Αρ. Πρ. 19840/10-05-2016) ποσού 8.856,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%!!! Θυμίζουμε πως το ποσό των 10.044,00 € με το οποίο έγινε τελικά η απευθείας ανάθεση προς την “ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΠΕ” είναι σαφώς μεγαλύτερο, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά για την προαναφερθείσα ανακοίνωση, στα <έχοντας υπόψη>  της 2085/2016 απόφασης!!!
Επί πλέον θέτουμε υπόψη του κυρίου δημάρχου, όπως το ίδιο πράξαμε και προς το τμήμα Προμηθειών, τις διατάξεις των άρθρων 14 και 15 του ν.3852/2010, αναμένοντας τις επίσημες πλέον εξηγήσεις όσο αφορά την εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, με την εσπευσμένη ανάκληση της επίμαχης απόφασης και αφού είχε προηγηθεί το επαίσχυντο δελτίο τύπου από πλευράς της δημοτικής αρχής.
Σε κάθε περίπτωση, θα περιμένουμε τουλάχιστον για λόγους ευθιξίας την παραίτηση του κ. Γκοτσίδη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου,
μια και η εξέλιξή της υπόθεσης αφήνει εκτεθειμένο -για μια ακόμη φορά- τόσο τον ίδιο, όσο και τον κ.Λαμπάκη.
Τέλος και με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα του δήμου, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα, να καταθέτουμε τις προτάσεις μας και φυσικά να είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους ίδιους τους πολίτες, χωρίς να μας αποθαρρύνουν οι απειλές, καθώς και οι συκοφαντικοί και ανάρμοστοι χαρακτηρισμοί.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΑνθυπολοχαγός Θεόδωρος Κανδηλάπτης:Πόντος-Έβρος-Βόρειος Ήπειρος (του Θ.Μαλκίδη)
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ιάνας