ΔΕΙΤΕ την επιστολή δημάρχου για την λιμενική ακαδημία –> εδω

ΔΕΙΤΕ την απάντηση του Υπουργου για την λιμενική ακαδημία –> εδω

Σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην από 21.02.2017 επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, για την ίδρυση σχολής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη

Στις 19.04.2017 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε επιστολή ως απάντηση στην από 21.02.2017 επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και Προέδρου Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, σχετικά με την ίδρυση σχολής Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφορικά οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αφενός κρίνεται ως θετική και εκλαμβάνεται καλόπιστα ως ειλικρινής η διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού, σύμφωνα με την οποία: «Η ύπαρξη ήδη παραχωρηθείσας έκτασης 148.000 τ.μ. στην περιοχή Νέας Χιλής Αλεξανδρούπολης για το σκοπό αυτό, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα στήριξης των ακριτικών μας περιοχών και την έμπρακτη δέσμευση υλοποίησης του έργου από το σύνολο των φορέων αυτοδιοίκησης και τη τοπική κοινωνία, αποτελούν σημαντικά στοιχεία που θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών προτάσεων».

Αφετέρου όμως, θα πρέπει κάποτε οι κυβερνώντες αυτόν τον τόπο – και εύχομαι αυτό να γίνει από την παρούσα Κυβέρνηση – να αντιληφθούν ότι το Κράτος οφείλει και πρέπει να έχει «συνοχή» και «συνέχεια», και ότι η Πολιτεία πρέπει να δεσμεύεται έναντι της κοινωνίας από ειλημμένες αποφάσεις της, είτε αυτές ελήφθησαν από προηγούμενη Κυβέρνηση είτε όχι, προκειμένου να διαφυλάξει την αξιοπιστία της, το κύρος και την αξιοπρέπειά της, καθώς και το αίσθημα δικαίου που πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Ως εκ τούτου, η αναφορά ότι: «…. η οποιαδήποτε πρόταση για τη χωροταξική εγκατάστασή της θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης μελέτης προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και λοιπών κριτηρίων ….», θεωρούμε ότι είναι αντιφατική ως προς την παραπάνω ικανοποιητική διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού, καθώς τόσο οι «ιδιαίτερες μελέτες» έχουν συντελεστεί στη μακρά διάρκεια των ετών που πέρασαν (αρχής γενομένης το έτος 2000), όσο και τα «λοιπά κριτήρια» εξακολουθούν να πληρούνται και να υφίστανται για την περιοχή μας, και το κυριότερο: υπάρχουν για όλα τα παραπάνω ειλημμένες αποφάσεις της Πολιτείας, οι οποίες εξαιτίας συγκυριών δεν υλοποιήθηκαν.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, αφενός ότι η διατύπωση της τελευταίας παραγράφου της απάντησης του κ. Υπουργού θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων για τη χωροταξική εγκατάσταση της σχολής, κάνοντας πράξη κατ’ ελάχιστον την εκπεφρασμένη (μόνον) ευαισθησία της Κυβέρνησης για την ακριτική μας περιοχή, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των φτωχότερων περιοχών της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, και αφετέρου ότι το ζήτημα δεν θα μετατεθεί γι’ ακόμη μία φορά στις καλένδες. Πολλώ δε μάλλον, αν είναι ειλικρινής η επικαλούμενη πρόθεση του κ. Υπουργού για παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των στελεχών όλων των βαθμίδων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η θεσμοθέτηση εισαγωγής στις Παραγωγικές Σχολές Δοκίμων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών Λ.Σ. και Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων από το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, όπως αναφέρεται στην επιστολή – απάντηση.

Οψόμεθα.

Προηγούμενο άρθροΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΗΠΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 13/4/2017 ΕΩΣ 19/4/2017
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Κουρουμπλή στον Πέτροβιτς σχετικα με την ίδρυση σχολής Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη