Απάντηση του SAOS FERRIES στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για το ανταποδοτικό τέλος

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:44
275 0

Σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με θέμα την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, όπου η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. έλαμψε δια της απουσίας της, περιμέναμε την τοποθέτησή της στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καμαριώτισσας και Θέρμων.

Αντί αυτού επιλέγει να «θολώσει τα νερά» με το σημερινό δημοσίευμα στα Μέσα Μαζικής – Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αναζητεί ευκολόπιστους και όχι καλόπιστους σχετικά με την καταβολή και την αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους. Υποκρύπτει την πραγματικότητα, αφήνοντας να υπονοηθεί πως η SAOS FERRIES δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την καταβολή των ειδικών ανταποδοτικών τελών επιβατών και οχημάτων.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την επιφύλαξη της εκ μέρους μας άσκησης όλων των μέσων για τη διαφύλαξη της φήμης, του κύρους και των συμφερόντων μας, ενημερώνουμε ότι το δημοσίευμα της Ο.Λ.Α. Α.Ε.:

Α. Δεν αναφέρει ρητά πως η διαφορά των 61.798,34€, σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα και καταβληθέντα ποσά που δημοσιεύθηκαν για τη ελεγχθείσα διετία 2014 – 2015, αφορά ποσό το οποίο έχει ρυθμιστεί ως προς την τμηματική καταβολή του, ρύθμιση η οποία τηρείται – εξυπηρετείται απαρεγκλίτως.

Β. Δεν αναφέρει πως τα αντίστοιχα τέλη του έτους 2016, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 121.100,85€, έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς, χωρίς καμία καθυστέρηση στη καταβολή τους.

Συμπερασματικά, η SAOS FERRIES έχει καταβάλει το σύνολο των υποχρεώσεών της για τα τρία έτη και μικρό μέρος εξυπηρετεί τμηματικά και εμπρόθεσμα, σύμφωνα πάντα με τη ρύθμιση.

Ως εκ των άνω καλούμε τη Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε., προς αποφυγή των επικείμενων νομικών ενεργειών μας, να αποκαταστήσει δημοσίως την ζημία που κακόβουλα προκαλεί στη φήμη της εταιρεία μας με το σημερινό δημοσίευμά της.

Ως SAOS FERRIES οφείλουμε να τονίσουμε πως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στη περιοχή περνά σε μία καινούρια εποχή που απαιτεί έναν Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης παραγωγικό, συνεργάσιμο που θα λύνει προβλήματα.

Η επιλογή της συκοφάντησης της μόνης εταιρείας που τακτικά χρησιμοποιεί τις κακής ποιότητας υπηρεσίες της Ο.Λ.Α. Α.Ε. δεν θα μας σταματήσει να ζητάμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων έργων για την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών στους λιμένες.

Θέσαμε στη κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων την ανάγκη υλοποίησης των παρακάτω έργων:

1.Εκβάθυνση λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και προς παροχή δυνατότητας εισόδου και ελλιμενισμού των Ε/Γ – Ο/Γ και ταχύπλοων Ε/Γ πλοίων σε επιπλέον θέσεις από την συνηθισμένη του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.

2.Διάνοιξη και εκβάθυνση λιμένα Θέρμων προς παροχή δυνατότητας πρόσδεσης, επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών και ελλιμενισμού του συνόλου των ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων.

3.Κατασκευή και εγκατάσταση ικανού αριθμού ραμπών (σταθερών ή πλωτών) σε αμφότερους τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για την απρόσκοπτη από/επιβίβαση επιβατών από τα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη, ανεξαρτήτως της μεταβαλλόμενης στάθμης θαλάσσιου ύδατος εντός των λιμένων.

4.Κατασκευή χώρων αναμονής επιβατών σε Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολη, για την παροχή αυτονόητης προφύλαξης από κακοκαιρία και έντονα φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σήμερα προκύπτει επιπλέον, η ανάγκη για δημόσια ενημέρωση σχετικά με τα έργα υποδομών της διετίας 2014 – 2015, των οποίων η χρηματοδότηση προήλθε από τα καταβληθέντα ανταποδοτικά τέλη της SAOS FERRIES, και η δαπάνη υλοποίησης ανήλθε σε 194.440,59€.

Κλείνοντας, ελπίζουμε η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. να συνεχίσει σταθερά να επιδεικνύει την ίδια διάθεση υπεράσπισης των συμφερόντων του Οργανισμού με τον ίδιο τρόπο βεβαίως απέναντι σε όλους τους συναλλασσόμενους με αυτή.

Σαμοθράκη, 2 Φεβρουαρίου 2017

SAOS FERRIES

Σχετικά άρθρα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την κυρά Ρήνη στην Κίναρο , την ακούραστη φρουρό του Αιγαίου

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Δεκεμβρίου 2020 0
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Κίναρο, όπου συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο του νησιού Ειρήνη Κατσοτούρχη. Την κυρία Σακελλαροπούλου…

Οι 4 Έλληνες στο επιτελείο του Τραμπ

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Νοεμβρίου 2016 0
Οι συμπατριώτες μας που έβαλαν το… χεράκι τους στην επικράτηση του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις…

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2016 0
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 20-21-22 ΜΑΪΟΥ διεκδικωντας Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στη Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του οποίου επίκειται η…

Καταγγελία σωματείων για τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε «προσωρινή» NATOϊκή βάση

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Οκτωβρίου 2017 0
Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αλεξ/πολης –Φερών –Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου…

Αν. Δημοσχάκης: “Το Λιμάνι της Αλεξ/πολης παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο του Μνημονίου – Η Κυβέρνηση εμπαίζει τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α.”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαΐου 2017 0
Για τις διατάξεις του Πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών που οδηγούν σε αφανισμό αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφους και σε περικοπές των…