Απάντηση του SAOS FERRIES στη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης για το ανταποδοτικό τέλος

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:44
354 0

Σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, με θέμα την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, όπου η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. έλαμψε δια της απουσίας της, περιμέναμε την τοποθέτησή της στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καμαριώτισσας και Θέρμων.

Αντί αυτού επιλέγει να «θολώσει τα νερά» με το σημερινό δημοσίευμα στα Μέσα Μαζικής – Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης, αναζητεί ευκολόπιστους και όχι καλόπιστους σχετικά με την καταβολή και την αξιοποίηση του ανταποδοτικού τέλους. Υποκρύπτει την πραγματικότητα, αφήνοντας να υπονοηθεί πως η SAOS FERRIES δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την καταβολή των ειδικών ανταποδοτικών τελών επιβατών και οχημάτων.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με την επιφύλαξη της εκ μέρους μας άσκησης όλων των μέσων για τη διαφύλαξη της φήμης, του κύρους και των συμφερόντων μας, ενημερώνουμε ότι το δημοσίευμα της Ο.Λ.Α. Α.Ε.:

Α. Δεν αναφέρει ρητά πως η διαφορά των 61.798,34€, σύμφωνα με τα βεβαιωθέντα και καταβληθέντα ποσά που δημοσιεύθηκαν για τη ελεγχθείσα διετία 2014 – 2015, αφορά ποσό το οποίο έχει ρυθμιστεί ως προς την τμηματική καταβολή του, ρύθμιση η οποία τηρείται – εξυπηρετείται απαρεγκλίτως.

Β. Δεν αναφέρει πως τα αντίστοιχα τέλη του έτους 2016, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 121.100,85€, έχουν εξοφληθεί ολοσχερώς, χωρίς καμία καθυστέρηση στη καταβολή τους.

Συμπερασματικά, η SAOS FERRIES έχει καταβάλει το σύνολο των υποχρεώσεών της για τα τρία έτη και μικρό μέρος εξυπηρετεί τμηματικά και εμπρόθεσμα, σύμφωνα πάντα με τη ρύθμιση.

Ως εκ των άνω καλούμε τη Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε., προς αποφυγή των επικείμενων νομικών ενεργειών μας, να αποκαταστήσει δημοσίως την ζημία που κακόβουλα προκαλεί στη φήμη της εταιρεία μας με το σημερινό δημοσίευμά της.

Ως SAOS FERRIES οφείλουμε να τονίσουμε πως η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στη περιοχή περνά σε μία καινούρια εποχή που απαιτεί έναν Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης παραγωγικό, συνεργάσιμο που θα λύνει προβλήματα.

Η επιλογή της συκοφάντησης της μόνης εταιρείας που τακτικά χρησιμοποιεί τις κακής ποιότητας υπηρεσίες της Ο.Λ.Α. Α.Ε. δεν θα μας σταματήσει να ζητάμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαραίτητων έργων για την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών στους λιμένες.

Θέσαμε στη κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων την ανάγκη υλοποίησης των παρακάτω έργων:

1.Εκβάθυνση λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, αλλά και προς παροχή δυνατότητας εισόδου και ελλιμενισμού των Ε/Γ – Ο/Γ και ταχύπλοων Ε/Γ πλοίων σε επιπλέον θέσεις από την συνηθισμένη του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ.

2.Διάνοιξη και εκβάθυνση λιμένα Θέρμων προς παροχή δυνατότητας πρόσδεσης, επιβίβασης / αποβίβασης επιβατών και ελλιμενισμού του συνόλου των ταχύπλοων – επιβατηγών πλοίων.

3.Κατασκευή και εγκατάσταση ικανού αριθμού ραμπών (σταθερών ή πλωτών) σε αμφότερους τους λιμένες Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης για την απρόσκοπτη από/επιβίβαση επιβατών από τα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη, ανεξαρτήτως της μεταβαλλόμενης στάθμης θαλάσσιου ύδατος εντός των λιμένων.

4.Κατασκευή χώρων αναμονής επιβατών σε Καμαριώτισσα Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολη, για την παροχή αυτονόητης προφύλαξης από κακοκαιρία και έντονα φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σήμερα προκύπτει επιπλέον, η ανάγκη για δημόσια ενημέρωση σχετικά με τα έργα υποδομών της διετίας 2014 – 2015, των οποίων η χρηματοδότηση προήλθε από τα καταβληθέντα ανταποδοτικά τέλη της SAOS FERRIES, και η δαπάνη υλοποίησης ανήλθε σε 194.440,59€.

Κλείνοντας, ελπίζουμε η Διοίκηση της Ο.Λ.Α. Α.Ε. να συνεχίσει σταθερά να επιδεικνύει την ίδια διάθεση υπεράσπισης των συμφερόντων του Οργανισμού με τον ίδιο τρόπο βεβαίως απέναντι σε όλους τους συναλλασσόμενους με αυτή.

Σαμοθράκη, 2 Φεβρουαρίου 2017

SAOS FERRIES

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: «Σημαντικό το όφελος από το ανταποδοτικό τέλος Αιολικών πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές και στους ΟΤΑ»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Οκτωβρίου 2020 0
Με Γραπτή Ερώτησή του προς τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α Αναστάσιος Δημοσχάκης…

Συμμετοχή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης σε διαδικτυακή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κας Αγγελοπουλου-Δασκαλάκη

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2020 0
Σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης…

Μπακογιάννη: “ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποια είναι η πολιτική που απαιτείται στη Θράκη”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαΐου 2016 0
Ντόρα Μπακογιάννη για τη Θράκη: “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική”, γεγονός το οποίο αποδίδει στο ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες…

Μήνυμα τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἐπί τῇ Ἑορτῇ τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῇ συμπληρώσει διακοσίων ἐτῶν ἀπό τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπαναστάσεως τῆς 25ης Μαρτίου 1821

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαρτίου 2021 0
«Ἐπί σοί ἤλ­πι­σαν οἱ πα­τέ­ρες ἡ­μῶν, ἤλ­πι­σαν, καί ἐῤῥύ­σω αὐ­τούς· πρός σέ ἐ­κέ­κρα­ξαν καί ἐ­σώ­θη­σαν, ἐ­πί σοί ἤλ­πι­σαν καί οὐ…