Απίστευτο: Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:38
949 0

Εντονότατο προβληματισμό και ερωτήματα προκάλεσε το “δώρο” βιβλίο προς τους Ελληνόφωνους αναγνώστες που είχε ένθετο στην Κυριακάτικη έκδοση το “Βήμα της Κυριακής”, με σημαίες από όλο τον κόσμο, στην αναφορά της επίσημης θρησκείας του Κράτους.

Ερωτήματα και ενστάσεις που διατυπώθηκαν έντονα και δημόσια αλλά έως τώρα δεν υπήρξε αντίδραση ή όποια απάντηση από μεριάς του Εκδοτικού Οργανισμού Λαμπράκη που έχει και την ευθύνη έκδοσης και κυκλοφορίας της εφημερίδας και των όσων παρακολουθημάτων αυτή περιέχει στην κυκλοφορία της.

Χαρακτηριστική η επιστολή ερώτηση της δημοσιογράφου κας Γιώτας Χουλιάρα που συνοψίζει τα όσα ερωτήματα πλανώνται και φυσικά χρήζουν άμεσης απάντησης.

«Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).

Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.

Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι Μωαμεθανοί και όχι οι Καθολικοί, οι Εβραίοι ή οι Δωδεκαθειστές για παράδειγμα
.
Με εκτίμηση  Γιώτα Χουλιάρα  Δημοσιογράφος»

http://www.thrakitoday.com

Σχετικά άρθρα

Στο «κόκκινο» οι Π.Ε.: Ξάνθης, Δράμας, Ροδόπης και άλλες 7 περιοχές στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Δεκεμβρίου 2020 0
Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 μέρες ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης,…

Οι Αρβανίτες της ανατολικής Θράκης: ο αλλόφωνος Ελληνισμός (του Θεοφάνη Μαλκίδη)

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Ιουλίου 2016 0
Είναι γεγονός ότι στην πορεία της Ελληνικότητας, μετέχουν Έλληνες και Ελληνίδες  από διαφορετικούς τόπους και γεωγραφικές προελεύσεις, με διαφορετικές τοπικές ταυτότητες…