Απίστευτο! Σκόπια, Κροατία και Σερβία στέλνουν πίσω στην Ελλάδα 3.000 πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:41
392 0

Ο «βαλκανικός διάδρομος» μπορεί να έκλεισε, αλλά τα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων μπορεί και να ξανανοίξουν. Ωστόσο, όχι για «καλό» σκοπό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες χώρες του «διαδρόμου» θέλουν να επαναπροωθήσουν στην Ειδομένη πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν εκεί.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για περίπου 3.000 Σύρους, Ιρακινούς και (κυρίως) Αφγανούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, οι χώρες που θέλουν να τους επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα είναι η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ, οι οποίες μετά το κλείσιμο των συνόρων, δεν αναλαμβάνουν ούτε τη φιλοξενία ενός μικρού αριθμού προσφύγων.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι στο κέντρο προσφύγων της Κροατίας, στο Σλαβόνσκι Μπροντ, στα σύνορα με τη Σερβία βρίσκονται 408 άτομα.

Στη Σερβία σε διάφορα κέντρα (στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και στο Σιτ στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας) με 1.638 άτομα.

Στην ΠΓΔΜ, εδώ και τρεις εβδομάδες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο προσφύγων του Ταμπανόβσκι, στα σύνορα με τη Σερβία, 1.047 άτομα, κυρίως Αφγανοί, στους οποίους δεν επέτρεψαν να περάσουν οι Αρχές της Σερβίας και τους έστειλαν πίσω στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αφγανοί του Ταμπανόβσκι αρνούνται να μεταφερθούν στα νότια στα σύνορα με την Ελλάδα και χθες το πρωί 40 από αυτούς δραπέτευσαν από το κέντρο και είναι άγνωστη η τύχη τους.

Την ίδια ώρα, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία παραμένουν υπό άθλιες συνθήκες 450 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία, που εγκλωβίστηκαν μετά το κλείσιμο των συνόρων. Οι πρόσφυγες αυτοί αρνούνται να γυρίσουν πίσω και μένουν μέσα σε μικρές σκηνές εκτεθειμένοι στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Η κατάσταση εκεί θυμίζει Ειδομένη…

Την ίδια ώρα, Βουλγαρία και Αλβανία ενισχύουν τα σύνορά τους, υπό το «φόβο» ότι μετά το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» οι πρόσφυγες θα βρουν νέες οδούς προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ήδη, η Βουλγαρία ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ελλάδα, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλαβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από το Σάββατο ιταλοί καραμπινιέροι.

lykavitos.gr

Σχετικά άρθρα

«ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ’’ΔΟΝΚΙΧΩΤΙΣΜΟ’’ ΣΤΟΝ ’’ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟ’’ (του Ν.Παπανικολόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Απριλίου 2018 0
Δονκιχωτισμός είναι η προσπάθεια να κάνεις τον κόσμο καλύτερο λειτουργώντας σαν ήρωας με ανιδιοτελή μεν κριτήρια αλλά ουτοπικά, καθώς αυτό που επιδιώκεις…

Υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο – Καστελόριζο: Πώς έσπασε και τι ομόλογησε ο 35χρονος μουσουλμάνος από τη Θράκη

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Δεκεμβρίου 2020 0
Τον στρατολόγησε ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου – Στο σπίτι του βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα…

Πάτος η Θράκη στον τουρισμό. Στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για τουριστικά έσοδα του 2016

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Μαΐου 2017 0
Με τέσσερις διαφορετικές ταχύτητες κινούνται οι 13 περιφέρειες της χώρας στον τουρισμό. Ποιες περιοχές βρίσκονται στην ατμομηχανή και ποιες στα…