Απαγόρευση κυκλοφορίας: Εξ αποστάσεως οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα, λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Μετά τα παράπονα των πολιτών

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:47
403 0

Διευκρινήσεις αναφορικά με τους ελέγχους για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνουν πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Σαφείς οδηγίες έχουν δοθεί στους αστυνομικούς να μην έρχονται σε σωματική επαφή με τους πολίτες και να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας κατά τη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ελεγχοι με κλειστά τζάμια πλέον από την ΕΛ.ΑΣ. / Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Προμηθευτήκαμε 250.000 γάντια και 200.00 μάσκες», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Οπως έγραψε νωρίς το πρωί το iefimerida.gr στη διάρκεια της 1ης ημέρας ελέγχων διατυπώθηκαν αρκετά παράπονα από μεγάλη μερίδα πολιτών καθώς οι αστυνομικοί έπιαναν ακόμη και με γυμνά χέρια τα έγγραφα προκειμένου να κάνουν τους ελέγχους.

Εικόνες σαν αυτή προκάλεσαν τα παράπονα των πολιτών / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε το πρωί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, «σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, θα γίνονται παραινέσεις και συστάσεις, ενώ θα δίνονται σχετικές συμβουλές στους πολίτες. Από αύριο, όμως, δεν θα υπάρχει επιείκεια σε αυτούς που δεν θα αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλονται κυρώσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα forma.gov.gr, η οποία ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τις απαραίτητες οδηγίες και τα σχετικά έγγραφα που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

ΔΕΥΑΑ: Έγκαιρες εργασίες καθαρισμού για την αποφυγή εισχώρησης αμμοχάλικου στο κανάλι της παραλιακής οδού

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Σεπτεμβρίου 2020 0
ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης Μπήκαμε και επίσημα στο Φθινόπωρο και εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν οι νοτιάδες. Ένα από τα προβλήματα που…

Ρωγμές στη φύλαξη συνόρων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Αυγούστου 2015 0
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ρωγμές παρατηρούνται στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας στον Εβρο, μετά και την αποδυνάμωση της…