ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΟΥ κ.ΛΑΜΠΑΚΗ

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:04
576 0

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ             

             Αλεξ/πολη , 20-01-2020

 

Κύριε Λαμπάκη,

Συμφωνούμε ότι ο Δήμος οφείλει να βαδίζει ταυτόχρονα σε τρεις άξονες : α) οράματος β) προγράμματος  και  γ) διαχείρισης.

Για τον λόγο αυτό στείλαμε προς τον Δήμαρχο και όλους τους επικεφαλής παρατάξεων δύο φορές τις προτάσεις μας δίνοντας προτεραιότητα στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας.

Η πρώτη μας επιστολή με αριθμό πρωτ.32029/17-10-2019 και η δεύτερη με αριθμό πρωτ.36699/25-11-2019. Οι επιστολές μας αυτές περιέχουν προτάσεις που σκοπό έχουν την καλύτερη λειτουργία του Δήμου μας, έχουν όραμα και είναι πρακτικά εφαρμόσιμες.

Δεν περιέχουν τελεσίγραφα του τύπου ΕΩΣ 20/01/2020 να απαντήσουμε ενώ λάβαμε την επιστολή σας 14/01/2020 και επίσης δεν προσβάλλουν κανέναν Δημοτικό Σύμβουλο όπως ψευδέστατα περιγράφεται στην επιστολή σας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν έναντι μισθού να δίδουν θετική ψήφο λέγοντας “ναι σε όλα”.

Η παράταξη μας έχει διαφωνήσει με την δημοτική αρχή και δεν ψήφισε πάρα πολλά θέματα, ορισμένα μάλιστα δεν πήραν την πλειοψηφία που έπρεπε στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναγκαστικά βάσει του Νόμου πήγαν στην οικονομική επιτροπή.

Οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους μας τοποθέτησαν και εσάς και εμάς στην αντιπολίτευση. Αυτός είναι πλέον ο ρόλος μας στον Δήμο μας.

Σε όλη την Ελλάδα γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν εκλεγεί και επιλεχθεί μικρές πλειοψηφίες με εντολή συνεργασιών από όλες τις παρατάξεις. Ίσως είμαστε ο μοναδικός Δήμος που η πλειοψηφία δεν συνεργάζεται με την δημοτική αρχή , (δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμη). Ο λόγος που κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στην Διοίκηση μαζί με την νέα δημοτική αρχή δεν είναι όπως αναφέρεται η έμμισθη θέση αλλά η συνεργασία έτσι όπως ορίζει  ο νέος νόμος του Κλεισθένη.

Εάν συνεχίζεται να πιστεύεται ότι μπορείτε να βάζετε όρους του τύπου ¨αν δεν συνεχιστεί το έργο με τους  ημιυπόγειους κάδους ¨ δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό τότε δεν έχετε αντιληφθεί ότι οι πολίτες έχουν δώσει εντολή για την διοίκηση του Δήμου σε κάποιον άλλον, γιατί το δικό σας πρόγραμμα δεν τους άρεσε.

Πιστεύουμε , ότι όσον αφορά το πρόγραμμα (όσοι έχουν), δεν αναφέρεστε στην παράταξη μας ¨ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ¨διότι και πρόγραμμα έχουμε και προτάσεις σε όλα τα θέματα που προκύπτουν έχουμε και φωνή έχουμε και θέληση για συνεργασία έχουμε και αν κάπου κάνουμε λάθος το παραδεχόμαστε και το έργο όλων των προηγούμενων αναγνωρίζουμε και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ είμαστε !!.

Οι προτάσεις μας περιγράφονται λεπτομερώς στις δύο προηγούμενες επιστολές μας  προς τους επικεφαλείς και για τον λόγο αυτό δεν τις ξανά αναφέρω.

Ως αληθινοί αυτοδιοικητικοί  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ  ότι τελικά θα επικρατήσει η σύνεση και με σύγκλιση θα πετύχουμε στον αυτοδιοικητικό μας σκοπό .

Σας καλώ λοιπόν όλους να χαμηλώσουμε τους τόνους , να αφήσουμε τον εγωισμό μας στην άκρη και να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε χωρίς να προβάλουμε το ΕΓΩ μας, χωρίς επιστολές που δυναμιτίζουν το καλό κλίμα , αλλά με καλή διάθεση για συνεργασία.

Αυτή είναι η καλύτερη σύγκλιση για την σωστότερη λειτουργία του Δήμου μας και όταν έρθει η ώρα των εκλογών οι συμπολίτες μας θα μας αξιολογήσουν και πάλι και θα εκφρασθούν με την ψήφο τους.

 

Για την

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βαγγέλης Μυτιληνός

Σχετικά άρθρα

Δηλωση του Αν. Δημοσχάκη σχετικά με το τεχνικό ζήτημα που οδήγησε στην ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Νοεμβρίου 2015 0
Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, σε σχέση με το  τεχνικό ζήτημα που…