Απειλεί ξανά ο Κουρουμπλής τους αγρότες: Να μην κλείνουν τα σύνορα, θα υπάρξουν ποινές

Δημοσιεύτηκε στις: at 12:12
454 0

Απειλώντας τους αγρότες πως οι κινητοποιήσεις που επιλέγουν μπορεί και να οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την… επιθυμία να βρεθεί λύση στα προβλήματα και να γίνει εξαντλητικός διάλογος.

«Οι αγρότες να κάνουν τις κινητοποιήσεις που κρίνουν, αλλά μπορεί να έχουμε και ποινές από το ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα κλειστά σύνορα» είπε ο υπουργός το πρωί της Κυριακής, «προτείνοντάς» τους να αναζητήσουν άλλους τρόπους διαμαρτυρίας και όχι να αποκλείουν τα τελωνεία.

Αναφερόμενος μάλιστα στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στον Προμαχώνα από το αντι-μπλόκο των Βουλγάρων, που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν αποκλεισμένοι στην γειτονική χώρα και πολλοί Έλληνες οδηγοί, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τις τοπικές αρχές να ενεργοποιηθούν και να φροντίσουν τους ανθρώπους αυτούς.

Αναφορικά με το διάλογο ζήτησε να γίνει «προσπάθεια εξάντλησης όλων των περιθωρίων και των δυνατοτήτων», αναγνωρίζοντας πως «οι αγρότες είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση εδώ και 40 χρόνια, όπου βασιλεύουν οι μεσάζοντες». «Περιμένω συμφωνία» μέσα στην εβδομάδα, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχολιάζοντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, τόνισε πως «βεβαίως και ισχύει η κόκκινη γραμμή για τις κύριες συντάξεις» και ζήτησε από τα «προοδευτικά κόμματα» να βάλλουν πλάτη «τουλάχιστον στο θέμα αυτό και όχι να μιλούν για οικουμενικές κυβερνήσεις, που υποκρύπτουν μέτρα – καρμανιόλες για τον λαό».

Έκανε υπερβολές και ο Σφακιανάκης, σχολίασε για τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποφεύγοντας πάντως να υπερασπιστεί τον υφιστάμενό του, αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, αλλά αντίθετα, επισημαίνοντας πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην συγκεκριμένη υπηρεσία. Το ζήτημα έχει πλέον ξεχαστεί, είπε και πρόσθεσε: «Ήταν υπερβολή και από την πλευρά Σφακιανάκη, το ζήτημα είναι να δείχνουν όλοι κατανόηση, δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του αλλά τώρα δεν αξίζει τον κόπο να συζητάμε υπόθεση που έχει λήξει».

www.protothema.gr

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, 40 μη νόμιμους μετανάστες

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2018 0
Συνελήφθησαν την 23 και 24-11-2018, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης,…

Εργαζόμενοι σε καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση του Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: “Εν μέσω πανδημίας η διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α. προσπαθεί να φέρει εργολάβους”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Ιανουαρίου 2021 0
Οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα στη φύλαξη και στη σίτιση (ΣΟΧ) στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, πως εν μέσω…