Απεργιακές κινητοποιήσεις των τελωνειακών υπαλλήλων , την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:08
382 0

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας: 

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας σας καλεί να συμμετάσχετε μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη απεργία της 1 ης Ιουνίου 2017, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες του ΥΠ. ΟΙΚ. – Α.Α.Δ.Ε. (ΠΟΕ-ΔΟΥ και την ΟΣΥΟ), διεκδικώντας:

1. Την Εξομοίωση των αποδοχών των νέων συναδέλφων μέσω ενιαίας νομοθετικής ρύθμισης και την κατοχύρωση των αμοιβών των ήδη υπηρετούντων εργαζομένων στην Τελωνειακή Υπηρεσία.

2. Τη Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στην Α.Α.Δ.Ε., την πλήρη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, και την ουσιαστική στελέχωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας.

3. Τη Νομική θωράκιση των υπαλλήλων της Τελωνειακής Υπηρεσίας κατά την άσκηση των νόμιμων καθηκόντων τους.

4. Τη στελέχωση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και τον εξοπλισμό της με σύγχρονα μέσα ελέγχου

5. Τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την ανταποδοτικότητα των Δ.Ε.Τ.Ε.

6. Την οριστική ρύθμιση των δαπανών που προκύπτουν κατά την εκτέλεση εργασιών εκτός τελωνειακών καταστημάτων

Συνάδελφοι,

Η προσπάθεια επίλυσης των προαναφερομένων θεμάτων μέσω της διαδικασίας του διαλόγου παρά τις εναλλακτικές προτάσεις, δεν επέφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η διαφαινόμενη μεθοδευμένη υποβάθμιση Τελωνειακών – Φορολογικών και λοιπών Υπηρεσιών του ΥΠ. ΟΙΚ. – Α.Α.Δ.Ε. θεωρείται μέρος της πολιτικής της σημερινής Κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγουμένων.

Οι αντοχές όλων μας καθώς και τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την μεροληπτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της εξομοίωσης των αποδοχών των νέων συναδέλφων.

Καλούμε τα Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων σε συνεργασία με τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, να επισκεφθούν όλους τους χώρους εργασίας και να ενημερώσουν αναλυτικά τους συναδέλφους ώστε να γίνουν κοινωνοί των εκκρεμών θεμάτων του κλάδου, στη λύση των οποίων θα συμβάλλει η μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση.

Σχετικά άρθρα

Εγχείρημα Επανεκκίνησης Της Ανανεωτικής Αριστεράς Από Τη ΔΗΜΑΡ, Με Διαρροές Προς Το ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2019 0
Το εγχείρημα επανεκκίνησης της Ανανεωτικής Αριστεράς , σε διαφορετική πολιτική διαδρομή με το Κίνημα Αλλαγής σηματοδοτεί η χθεσινοβραδινή απόφαση της…

KKE: 40 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου να είναι θετικοί στον κορονοϊό – Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2020 0
Ανακοίνωση για την κατάσταση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου Στηρίζουμε τα αιτήματα του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που έπρεπε η κυβέρνηση…